Gazul din Marea Neagră valoreaza peste 500 de Miliarde de Euro

Astazi gazul din Marea Neagră a depasit valoarea de 500 de Miliarde de Euro … si tot astazi aveam gaz la preturi normale daca tradatorii de tara mai lucrau la legea OffShore, care blochează demararea multor proiecte energetice în Marea Neagră.Pret-Spot-Gaze-2022-Martie-08_cr

Dar … ca exista si un dar 🙂 … prin 2018, Exxon si OMV au renuntat la ideea sa extraga gaze din Marea Neagra din cauza legislatiei “prea stricte” , probabil nu scoteau profit de 120%, era o rusine sa faca profit de 2 cifre !

Se pare insa ca “universul” nu doarme, daca legislatia se mai adapta putin la pretentile investitorilor, iar Exxon/OMV acceptau si ei compromisuri , astazi aveam gaze si ne durea-n p*a de nebunul de Putin … intreaga Europa avea un moment de respiro privind resursele de gaze.

De altfel nici conducta Brua nu era astazi aproape goala, aveam ce sa bagam pe ea … acum cam bate vantul pe conducta respectiva. Una dintre probleme vine de la Bulgari-Greci, probabil s-au inteles cu Putin sa amane cat se poate de mult orice interconectare, cam 10-12 ani … la situatia actuala orice este posibil. Daca ne uitam la perioada cand Rusia a inceput inarmarile cu tehnologie noua (2012-2014) deja-mi pare “coincidenta bizara” !

Una-peste-alta, situatia actuala (din cauza razboiului Rusia-Ukraina) putea sa fie evitata, dar banuiesc ca Romania are cativa tradatori Pro-Rusi la putere care stiu mai bine sa cante “Ra ra Rasputin / Lover of the Russian queen” in loc de Imnul Romaniei !

byrev Written by:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *