Astra H GTC – 3 Lucruri FOARTE importante pe care trebuie sa le stii cand cumperi masina

3 Lucruri FOARTE importante pe care trebuie sa le verifici/schimbi cand cumperi Astra H GTC din seria 2004+

  • Furtunele, in special cele de la calorifer (vezi foto)
  • Electromotorul (carbunii si solenoidul)
  • Radiatorul de racire (eventual si cel de clima)

Furtunele si Radiatorul sunt “pe viata si pe moarte” … furtunele sugerez sa le schimbati (noi) ASAP … asta daca nu vreti sa schimbati ulterior motorul. Si radiatorul trebuie verificat, mai ales de urme de frecare de elementele caroseriei invechite/ruginte/coapte – vezi jos in parte inferioara … Daca are urme clare: trebuie schimbat ASAP !

Cum cumparati masina cum verificati si electromotorul, obligatoriu schimbati carbunii la electromotor …

Daca pentru mine au fost o “coincidenta” pentru cumnatul meu nu are cum sa mai fie, are exact aceleasi probleme, aceasi masina Opel Astra H GTC 2006, doar cu un am mai noua decat a mea din 2005 !!!

Opel Astra H GTC- defectiuni frecvente

Ce probleme am avut cu Astra H GTC ?

  1. Am ramas la 400km de casa cu probleme la electromotor … am pornit-o impinsa si nu am mai oprit-o pana acasa!
  2. S-a spart un furtun din cele prezente in imagine si rezultatul a fost: alt motor, astra H nu are martor in bord ptr temperatura apei sau lipsa ei (proiectare proasta). Unele au senzor de nivel pe vasul de expansiune, dar nu toate! Sugerez sa verificati minutios toate furtunele prin care circula fluidul ptr racire !
  3. Radiatorul de racire se freaca de suport din cauza vibratiilor, elemente de fixare invechite… proiectare proasta oricum! Si cu ghinion vezi ce se poate intampla la punctul 1 !
  4. Bonus: Sa va pregatiti si ptr clapeta de aer (pe admisie) … daca dupa pornire nu mai trece de 3000 de ture verificati clapeta, daca-i blocata atunci alta: proiectare proasta, interior cu componente din plastic. Cine dreaq a pus plastic acolo nu stiu, plasticul oboseste f repede la variatii mari de temperatura !

Personal am schimbat

  • in primul an cand am cumparat-o: placute si discuri frana (fata/spate), amortizoare spate si ceva mecanic la o roata spate + reparatie electromotor
  • al 2-lea an: radiatorul
  • al 3-lea an: motorul, distributia, clapeta de aer … vezi problema cu Furtunele
  • al 4-lea an: suspensii fata: amortizoare (telescoape), flanse amortizor, aparatori noroi

Practic Opel Astrta a fost cea mai costisitoare masina pe care am avut-o vreodata … service-ul este costisitor ca manopera ptr ca in compartimentul motor totul este gandit sa fie asamblat de roboti, foarte greu accesibil ptr om 🙂

Ce ar mai trebui verificat/schimbat (valabil cam pentru orice masina second hand cu multi km si ani in spate):

  • sistemul de franare: placute, discuri, lichid de frana
  • elemente de directie: pivoti, cap de bara, bucsa bara stabilizatoare, planetara, butuc roata – problemele in aceste elemente se pot transmite in caseta de directie, element foarte important si costisitor !!!
  • suspensie: amortizoare (telescoape), arcuri, flanse amortizor, aparatori noroi
byrev Written by:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *