De ce este important să alegeţi un nume de domeniu original?

Pe parcursul procesului de înregistrare a numelor de domenii alegerea unui nume de domeniu este un pas extrem de important.

Găsirea  unui nume de domeniu perfect (original) care să reflecte afacerea dvs. poate fi dificilă însă existenta unui plan poate simplifica acest demers. Alegerea unui registrar cu experienta precum HostX.ro poate sa va permita nu doar sa alegeti dintre sute de extensii de domenii dar si sa simplificati acest proces.

 

 

Ce face un nume de domeniu să devina o alegere excelenta?

Există mai mulţi factori care contribuie la un nume de domeniu cu adevărat “special”:

1. Extensia de domeniu

Extensia este partea unui URL care vine după numele de domeniu propriu-zis –  de exemplu .com, .ro, .music, .eu, etc. Utilizarea unei extensii cu vechime si reputatie este o modalitate excelentă de a adăuga credibilitate site-ului dvs. –  conferindu-i legitimitate.

2. Ortografia

Fără greşeli! Înainte de a cumpăra un nume de domeniu asiguraţi-vă că acesta nu conţine erori de ortografie. Desigur, este în regulă dacă numele companiei sau numele dorit este scris greşit intenţionat, însă in general nu este recomandat să alegeţi un astfel de nume de domeniu.

3. Memorabilitatea

Cât de uşor este de ţinut minte numele dvs. de domeniu? Este scurt şi la obiect sau merge chiar mai departe şi include numele întreg al afacerii dvs.? Este unic?

Cuvintele ortografiate corect sunt mai uşor de reţinut. Limitarea domeniului dvs. la maxim trei cuvinte îl face  mai uşor de reţinut.

Cât de original este numele dvs. de domeniu? Cum se raportează la celelalte websituri similare? Se evidenţiază de acestea?

A fi unic are limitele sale deoarece nimeni nu doreşte să aleagă un nume de domeniu neobişnuit care să creeze confuzie.

 

De ce este important un nume de domeniu web original?

Diferenţa dintre un nume de domeniu web original şi unul banal este rolul decisiv asupra succesului websitului dvs. Iată de ce:

1. Mai multe vizualizări

Datorită faptului că tehnologia a devenit mult mai rapidă şi totul a devenit mult mai uşor de făcut, utlizatorii Internetului au ajuns să iubească tot ceea ce este “rapid şi uşor”. Atunci când aveţi un nume de domeniu uşor de tastat, care se accesează rapid, oamenii vor vizita websitul dvs. mai des. Este posibil ca aceştia să nu cunoască tot ceea ce oferiţi însă vor fi intrigaţi, dorind să afle mai multe.

2. Credibilitate

După cum menţionam mai sus, folosirea unei extensii precum .com sau .ro adaugă credibilitate. Dacă aveţi un nume de domeniu care nu iese in evidenta utilizatorii vor pune la îndoială credibilitatea websitului, dacă este legitim sau nu, chiar înainte de a-l vizita. Prin urmare, deţinerea unui nume de domeniu relevant este importanta chiar pentru a oferi informaţii credibile şi utile.

2. Branding

Gândiţi-vă la websitul dvs. ca la corpul dvs. online. Acesta are toate părţile şi informaţiile importante pe care le arătaţi lumii. Dacă websitul este corpul dvs., domeniul este identitatea dvs. Utilizatorii va vor recunoaste dupa numele de domeniu şi nu vă doriţi o identitate care să reprezinte greşit cine sunteţi. Înainte de a finaliza înregistrarea numelui de domeniu asigurati-va că ceea ce alegeţi reprezintă compania dvs. cel mai bine. Acest lucru vă va consolida marca, memorabilitatea şi legitimitatea.

 

Înregistrarea numelui de domeniu web este un lucru important

Un lucru pe care trebuie să îl reţineţi este faptul că vă puteţi schimba numele de domeniu pe parcurs insa dacă aveţi deja o afacere de succes şi mult trafic nu este recomandat să vă schimbaţi numele de domeniu. In general este recomandat sa depuneti eforturi la inregistrarea initiala a domeniului astfel incat sa nu fiti nevoit sa il inlocuiti mai tarziu.

 

Inregistrarea numelor de domenii, deși uneori frustrantă, poate fi o experiență educativă. Nu numai că un nume bun  de domeniu poate influența potențialii clienți, dar poate influența chiar afacerea și brandul dvs.

 

 

adrian firican Written by:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *