Care este diferența intre URL, Link si Hyperlink ?

Le-ai auzit, le-ai intalnit sau le-ai folosit, dar pană la urmă incă nu te-ai lamurit care si ce este ?
Termenele sunt folosite frecvent de catre web developeri, dar mulți incă le amestecă sensul fară să realizeze acest lucru !

  • URL (Uniform Resource Locator) este adresa web a unei resurse pe internet. De exemplu, https://www.example.com este un URL care indică locația site-ului web example.com.
  • Link este un termen general care se referă la orice referință sau conexiune la o altă resursă. Un link poate fi un URL, dar poate fi și o referință la o altă parte a aceluiași document, o referință la un alt fișier pe același sistem, etc.
  • Hyperlink este un tip special de link care, atunci când este selectat, duce utilizatorul la resursa specificată. În contextul web, un hyperlink este de obicei un text sau o imagine pe care poți da click pentru a fi redirecționat către un alt URL. Hyperlink-urile sunt modul principal de navigare pe internet.

Deci, în rezumat, un URL este adresa unei resurse, un link este o referință la o resursă, iar un hyperlink este un tip de link care poate fi selectat pentru a accesa o resursă.

byrev Written by:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *