Ai nevoie de poze gratuite pentru blogul tau ? Pixabay este tot ce ai nevoie !

Fie ca ai un blog personal sau unul comercial , aproape la fiecare articol ai nevoie de o imagine – sau mai chiar multe – pentru a pune in evidenta subiectul si cum o imagine face cat 1000 de cuvinte, este de la sine inteles ca in general pozele sunt aproape absolut necesare intr-un site.
Si cum lumea internetului se supune unor reguli universal valabile privind drepturile de autor (copyright), invariabil te lovesti de problema “fair use si adug aici textul in engleza care explica mai bine acest concept:

(in US copyright law) the doctrine that brief excerpts of copyright material may, under certain circumstances, be quoted verbatim for purposes such as criticism, news reporting, teaching, and research, without the need for permission from or payment to the copyright holder.

Ce este de facut ? De unde luam fotografii pentru blog !? pe care sa nu le cumparam si care sa nu ne oblige la citarea sursei, sau in cel mai rau caz, sa nu ne expuna riscului de ilegalitate, riscul de a intra sub incidenta legilor privind dreptul de autor !?

Raspunsul este unul singur si este cat se poate de sigur, pentru ca sursa acestor imagini este activa si folosita de ani de zile, probabil de prin din 2012: PixaBay !

pixabay free photos - poze gratuite

Din cate-mi aduc aminte, prima versiune a acestui plugin a fost facuta prin 2013 si a fost dezvoltata de “subsemnatul” la rugamintea fondatorului PixaBay la un pret cat se poate de modic – avand in vedere ca si eu eram detinatorul unui site similar – dar intre timp domeniul a fost vandut, insa miile de fotografii facute de mine si Mihaela au ramas pentru eternitate in Domeniul Public, fotografiile noastre au aparut chiar in carti, reviste si filme !

Ulterior, dupa cativa ani, contributia mea la plugin nu a mai fost necesara, dezvoltarea a ramas in seama lui Simon Steinberger (cel care a initiat acest unic proiect – public domain photos), insa pluginul a ajuns sa fie preferinta Nr 1 in sursa de imagini pentru bloguri, site-uri si tot felul de publicatii. Asadar, va recomand cu mare placere sa folositi cu incredere acest site, iar daca aveti un blog in Wordpress sau Clasicpress, este mult mai simplu sa adaugati poze pe site folosind pluginul pe care-l gasiti aici:

  1. Wordpress: https://wordpress.org/plugins/pixabay-images/
  2. PixaBay: https://pixabay.com/ro/blog/posts/wordpress-plugin-pixabay-images-3.0-136/

 

 

byrev Written by:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *