USR este vinovatul pentru “Legea zgomotului” si aberatiile ei

copii plangand, lege zgomot, romaniaDaca nu stiati cine este vinovat de toate aberatiile din “Legea zgomotului” va spun eu: deputatul USR Matei Dobrovie.  Acum stiti pe cine sa dati vina cand vecinii suna la 112 ca-i deranjeaza:

  • zgomotul de la frigider sau aerul conditionat,
  • muzica de la calculator,
  • copiii cand cer tzatza,
  • patul plin de dragoste
  • dusul si uscatorul de par din baie
  • partzurile dupa o fasole buna
  • drujba si motocositoarea,

dati vina pe ==> USR!

zgomot lege romaniaDupa lege, majoritatea aspiratoarelor au devenit “ilegale” in Romania, pentru ca putine fac zgomot sub 80db, nu exista aspirator pe planeta asta care sa nu depaseasca de 10 ori nivelul de 35 de db masurat in apartamentul vecinului … dar ce stiu deputatii ce rahat-i decibelul, ce stiu ei despre scara logaritmica, zgomot alb sau ambiental si nivele de referinta. Daca le stiau pe astea erau si ei “oameni de stiinta” , nu inventau legi idioate!

Ce sa mai zic de ploaie si tunet care deja sunt si ele “ilegale”, orice schizofrenic poate suna la 112 ca e deranjat de tunete sau picaturile de ploaie pe tigla, pe cine mai amendeaza agentul acum!? Banuiesc ca lasa procesul verbal pentru constatarea infractiunii la prima biserica din cale sau trimite amenda prin posta la BOR, aia trimit si ei mai departe la “cel de sus” sau cum se procedeaza ?!

Conform legii, constituie contraventie:

“tulburarea fara drept a linistii persoanelor din locuinte sau din alte imobile cu functiuni echivalente locuirii, intre orele 7.00 – 14.00 si 16.00 – 23.00 de catre orice persoana, prin depasirea nivelului de presiune acustica de 35 dB, masurat in interiorul locuintei sau al imobilului persoanei vatamate, in camera indicata de aceasta, cu ferestrele inchise, ca urmare a producerii de zgomote, larma, strigate, tipete ori alte manifestari similare sau a folosirii oricarui aparat, obiect ori instrument muzical”

Nu am nimic cu acest partid, doar ca ma calca pe bataturi cu “idioteniile” lor,  multe lucruri pe care ei le cred “de bine” se dovedesc sa sunt lipsite de logica, pline de empirism si fara bun simt. Ignoranta si indiferenta face victime, iar primele victime ale acestei legi sunt sistemul judiciar, politia romana, sistemul de urgente 112/sanatatea si evident cetatenii, multi victime ale abuzurilor !

Legea este incompleta pentru ca nu stabileste un nivel de referinta, nivelul de zgomot “deranjant” trebuie masurat pornind de la zgomotul ambiental nu de la ZERO !

Politica USR Romania legea zgomotului

Uniunea Salvați România, va sugerez sa veniti cu modificari la rahatul asta de lege pentru ca orice tampit poate suna la 112 chiar fara niciun motiv, pentru ca nimeni nu poate verifica daca s-a auzit sau nu un zgomot, poate era in capul celui care a sunat. 112 este numar de urgente, voi ati gandit ceva logic in legea asta, daca-i zice URGENTE atunci sa ramana numai pentru chestiuni ce tin de “riscul vietii” nu ptr zgomote frate, ca nu trec avioanele prin dormitoare sa ne sparga timpanele. Am supravietuit 30 de ani la zgomot de bormasini prin blocuri si acum nu se mai poate, si daca au unii copii trebuie sa-i legi la gura sa taca … INADMISIBIL …

USR ar trebui sa salveze tara de prosti, legile sa fie de bun simt si echitabile, nu sa ingradeasca si sa limiteze unele drepturi dand altora posibilitatea sa faca abuzuri in numele legii. Nu sustin ca manelaria la bloc sa fie trecuta in constitutie, insa “Legea zgomotului” ESTE FOARTE PROASTA, incompleta, fara logica, permisiva la interpretare in fel si chip, legea nu trebuie interpretata, ea trebuie aplicata in spirit, nu in litera!

Este cea mai proasta lege pe care o putea debita cineva, adica astia si-au instalat decibel-metru la nastere si dau amenzi dupa ureche ? …

Eu cand depasesc viteza legala, politia rutiera stabileste viteza ochiometric ? NU … nu se poate masura obiectiv si precis niciun fenomen fizic prin evaluari empirice, fara aparate de masura nu exista nicio certitudine a ceea ce masori, estimarea unui fenomen fizic de catre om tine de multi factori: sanatate, lipsa de atentie, nivelul de educatie, experienta + alti factori aditionali: temperatura, viteza, vibratii, vant, ploaie, ceata, lumina etc !

sunet ureche, legea zgomotului

Cu parere de rau, si fara sa jignesc pe cineva, este doar adevarul pur: cel care a venit cu ideea de mai jos, nu are ce cauta “la guvernare” … pentru ca este pura fictiune, ca la ghicitul in cartile de Tarot, ne-am intors cu 200 de ani in timp:

“cand masurarea zgomotului nu se poate realiza din cauze ce tin de caracteristicile mijlocului tehnic, ale procedurii de masurare sau de natura zgomotului produs, constatarea contraventiilor se va face pe baza propriilor simturi ale agentului constatator.”

Dupa adoptarea legii, autoritatile vor avea 3 ani in care sa se doteze cu sonometre. Intre timp, vor constata tulburarea linistii localarilor in maniera clasica, bazandu-se pe propriul auz.

Deci, in conceptia USR, legea se face dupa ureche, sunetul este ceva empiric, agentu-si regleaza urechea, casca gura sa-si desfunde urechile si PAC, masoara nivelul direct in decibeli cu 3 zecimale dupa virgula  … o sa umpleti tribunalele cu prostia voastra !

Dar sa mergem si mai departe, cu alta aberatie din lege: nivel de zgomot, lege romania

Contravențiile se constată de către primar, împuterniciții acestuia, de către ofițerii sau agenții de poliție ori de către ofițerii, maiștrii militari și subofițerii din jandarmerie, precum și, pentru faptele constatate în zona specifică de competență, de către polițiștii de frontieră.

adica poate sa vina un terchea-berchea de consilier cu 8 clase specialist in sonorizari si cu diploma de DJ emerit, ca asa l-au votat vecinii, a fost al mai cu motz din sat … si sa-ti dea amenda ca au cantat cocosii prea tare inainte de rasaritul soarelui ! Bravo #romania, cum le aranjam noi pe toate asa de “bine” incat

si dracu-i mai omenos decat statul cu cetatenii lui !

control urechi, lege zgomot, romaniaP.S. Daca ajungeti in sala tribunalului chemati si agentul care a constatat depasirea nivelului sonor sa estimeze sunetul din sala, sunetul unui pas, al unei batai de palme, etc, evident ca nu are nici cea mai mica idee, dar aminte sa stie ce este decibelul … si sa-l obligati la un control ORL la ambele urechi, pentru ca nu poti masura ceva daca “aparatul auditiv” nu este omologat si reglat corespunzator, la fel ca radarul, nu poti sa iei amenda daca aparatul nu este omologat si nu are metrologia la zi !

Nota de incheiere: Ca si partide USR si PLUS sunt singurele alegeri logice intr-o tara invadata de “Partidul Rosu”, 99% acestea vor fi alegera mea in campaniile politice care urmeaza. Insa astfel de greseli trebuiesc reparate, altfel USR urmeaza aceasi ideologie precum cei care sunt acum la putere, va ajunge sa ne restranga drepturile mai rau decat exista pe vremea Comunismului , ceea ce se si intampla de la revolutie … am vrut libertate, insa cu fiecare an ce trece, aceste libertati sunt din ce in ce mai restranse si nu este vorba de o banala muzica sau zgomotul unei bormasini ci de multe-multe altele … dupa 1989 puetrea s-a bucurat ca romanii au iesit in strada si i-au pus bine merci unde sunt, insa acum nu le mai convine cand poporul iese la manifestatii …

Statul care nu-si educa poporul prin scoala ci prin amenzi este un stat condus de incompetenti !

byrev Written by:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *