Manipularea in Politica – Tehnici vechi de 200 de ani

tehnici-de-manipulare-politica-byrev__IMG_9179_crProbabil ca nu toata lumea are timp sa citeasca, si cu siguranta nu orice om de rand si-ar permite luxul sa “piarda timpul” citind o carte, de regula prefera in locul acesteia, mai mult popularul televizor cu ale lui reclame imbecile, telenovele ptr retarzi si posturi de televiziune cu iz politic. Obsesia romanilor ptr televizor ni se trage de pe vremea cand la TV erau doar 2 ore de program, banuiesc ca acum trebuie sa recuperam !

Cu totii am urmarit evenimentele recente (as putea spune ca de peste 25 de ani sunt tot aceleasi) , evenimente ce au penetrat presa si online-ul cu tot felul de tehnici de manipulare politica, de la cele mai originale –  vezi tezele de doctorat – pana la cele mai obscure, cum ar fi prezenta politicienilor in preajma unor subiecte sensibile ptr un popor: COPIII.

Dar nu stiu insa daca toti care sunt la curent cu aceste evenimente au si idee cat de manipulati sunt … asadar, ca sa va “aduc aminte” lucruri stiute si scrise de 200 de ani, chiar de celebrul Charles Dickens, am zis sa va prezint cateva citate dintr-o “carticica” mai putin cunoscuta: Documentele Postume ale Clubului PICKWICK.

tehnici-de-manipulare-politica-byrev__IMG_9171_cr

Dupa cum observati, aceste “cadouri” pe care le primeste tot romanu’ de rand, de la galeti pana la pixuri, de la pungi de zahar pana la bani (da, s-au dat si bani), nu sunt inventate de PSD, nici de PDL ci sunt folosite in toata lumea de secole … asadar, nu va mai amagiti ca la urmatoarele alegeri, viitorii candidati vor rupe “traditia” si nu vor mai oferi “cadouri” pentru vot, pentru ca nu se poate. Fara acele mici atentii, romanul napastuit de soarta si saracie  nici nu ar sti cu cine sa voteze. Unii nu stiu nici macar cine candideaza si pentru ce, pana in ziua votului  … multi nici nu stiu ce anume se voteaza, ca sa nu mai zic ca habar nu au de ce sunt atatea buletine de vot, ce se voteaza de fapt pe ele!!!

tehnici-de-manipulare-politica-byrev__IMG_9177_cr

Cat despre manipularea populatiei folosind copii in campanie pentru a impresiona prin “bunatate” si “sensibilitate”, asta deja este manipulare grosolana, cine mai inghite gogosile astea ? (Vezi Imaginea de mai sus)

tehnici-de-manipulare-politica-byrev__IMG_9172_cr2

si presa … daaaaa, asta-i o arma folosita din ce in ce mai des intr-un mod agresiv, manipularea a atins cote nebanuite, facebook-ul a devenit o adevarata “pista de lansare” a propagandei de orice fel, un aparat perfect de prosteala la indemana tuturor !
byrev Written by:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *