Cand tara se Cutremura, Statul Roman iarta Crime si Hotii dar va baga-n puscarii ptr un CUI !

Cand tara se Cutremura la propriu, oricand putem sa avem soarta tragica a Turciei, Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, iniţiativa legislativă conform căreia cultivarea, deţinerea, vânzarea și distribuirea drogurilor de risc este pedepsită cu închisoarea de la 3 la 10 ani.

Statul Roman,

Iarta Crime si Hotii,

Dar va baga-n Puscarii …

Ptr un amarat de CUI !

legalizarea-germania-incriminare-romania

In ultimii ani, in Statele Unite a inceput dezincriminarea privind folosirea Canabisului in scop recreational in foarte multe state, tocmai ptr ca au ajuns la concluzia ca puscariile sunt pline cu tineri care in loc sa ramana in sistem, sa fie cetateni productivi, au ajuns de fapt o povara grea pe spatele statului, doar ptr ca au schimbat alcoolul si tutunul cu o tigara ce contine Marijuana!

Intre timp Canada a legalizat si ea consumul, permite canadienilor să cumpere canabis și ulei de canabis cultivat de producătorii licențiați.

Trei ani de puscarie pentru o tigara de Canabis este ca si cum ai striga in gand : JOS GUVERNUL si te-ar baga la puscarie pentru LOVITURA DE STAT !

Cat despre definitia de drog, aici intra si urmatoarele 3:

  • Tutunul – nicotina din el de fapt, este un drog consumat pe scara larga in societate. Nicotina (alfa 3 piridil-N-metilpirolidina) este un alcaloid pirolidinic identificat în Nicotiana tabacum, fam. Solanaceae, ce reprezintă aproximativ 0,6-3,0 % din greutatea uscată de tutun. Se poate folosi ca insecticid.
  • Cofeina este un drog care se afla in ceai, cafea si cacao, de asemenea in unele bauturi, ciocolata si medicamente. Cofeina este un alcooloid provenit din frunzele plantei de ceai sau de cafea. Ea este prezenta si in cocaina si in unele bauturi racoritoare cum ar fi Cola.
  • Alcoolul este probabil cel mai comun drog fiind folosit in aproape toate colturile lumii. Acest drog actioneaza asupra creierului in doua moduri – ca anestezic – amortizeaza senzatii sau sentimente; – ca depresiv – incetineste actiuni si reactii; Alcoolul il poate face pe cel care-l bea sa se simta mai fericit, mai spiritual si mai increzator. Cu toate acestea, ca si in cazul multor droguri, cel care-l consuma se simte la altfel. Cei din jur vad lucrurile insa asa cum sunt.

Intre timp, multe tari din europa, precum Olanda, Cehia, Spania, Italia, Malta, Portugalia, Luxemburg, Elveția, Belgia, Irlanda, Danemarca, Finlanda… tolereaza consumul, sau au pedepse diferentiate mici sau amenzi, altele au legalizat deja consumul si unele urmeaza.
Noi ? … Basescu in 2009 a adus in discutie legalizarea prostitutiei si drogurilor usoare … dar intre timp PSD-ul mizat impotriva si evident ca a castigat alcoolul …  votacii PSD-ului, Moldova si Oltenia fiind declarati in 2022 capioni nationali la consumul de alcool !

Decizia tarilor europene de a dezincrimina Canabisul vine după o decizie a ONU, din 2020, prin care canabisul a fost eliminat de pe lista substanțelor periculoase. Se pare insa ca Guvernul Romaniei nu are niciun respect ptr decizia ONU, este absolut indiverent la dovezile stiintifice. Pur si simplu Romania este condusa precum o trasura prin gropi, este un semn clar ca cei care propun astfel de legi nu au niciun fel de pregatire stiintifica, tehnica sau logica, locul lor este mai degraba pe santier la sapat de santuri, unde nu este nevoie de creier, muschi sa ai !

ONU elimină canabisul de pe lista substanțelor nocive

* Alcoolul si Nicotina creaza efecte psihoactive … eu zic ca si pe astea ar trebui sa le interzica !

P.S. Sunt total de acord cu pedepse grele, pe viata as zice, pentru traficantii de droguri deosebit de periculoase (Heronia, Fentanil, Oxicodona, Metamfetamina) sunt prea periculoase ptr umanitate! Canabisul trebuie sa aiba acelasi statut cu consumul de alcool, acelasi nivel de incriminare, fara consum cand esti la volan, etc!

byrev Written by:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *