Capitalismul, Coronavirusul si Perversitatea Sistemului

Oficial in Romania nici nu a aparut vreun caz de imbolnavire cu Coronavirus si deja au aparut profitorii: magazinele online au crescut in mod nesimtit de mult preturile la unele produse cautate pentru prevenirea infectiilor cu COVID19.

Iata mai jos un exemplu cat se poate de evident, un set de masti mediocru cu protectie foarte slaba, nu unul profesional, a ajuns la 500 de lei !

Set 50 bucati Masti chirurgicale - preturi exagerate, capitalismul fara scrupule

Comentariile pe Facebook despre aceste produse ne amintesc cat erau de fapt preturile inainte de coronavirus. In farmacii se gaseau la 40 de lei setul si intre 15-30 de lei online. 3 ply – in funcție de cantitate la en-gros sunt de la 0.0070 la 0.025 USD (pe alibaba), adica 10 bani bucata!

Pretul-real-masti-protectie-coronavirus-facebook

Am zis mai devreme ceva legat de isteria in masa si frica exagerata pentru acest virus si deja suntem “pe trend” cu sperietura, farmaciile din Tg-Jiu nu mai au niciun fel de masca de protectie respiratorie, zero barat … si asta la doar o zi dupa escaladarea cazurilor de Coronavirus din Italia!

Dar asta nu-i tot, autoritatile din #romania au avut la dispozitie aproape 2 luni de zile pentru a dota spitalele cu minimul necesar esential in cazul unei epidemii: masti si costume de protectie … care se pare ca lipsesc cu desavarsire!

Opinia unui medic - masti si costume de protectie lipsesc din romania
Declaratia directorului Instutului Matei Bals – mastile si costumele de protectie lipsesc din romania !

Acum apare intrebarea:

Ce dracu face statul roman cu banii platiti de populatie pentru asigurarea sanatatii si sigurantei nationale ?

Platim peste 60% din salariu la stat, asta daca includem si TVA-ul care este o TAXA platiti de fiecare cetatean de la nastere pana la inmormantare, dar statul se preface ca nu … ce face statul roman cu zecile de miliarde de lei ? Unde sunt banii poporului ? …

*** In buzunarul clientelei politice si corupte, abonata la contracte cu statul de 30 de ani, sug din banii poporului si nu le mai ajunge …

Orice cetatean al acesti tari plateste de la nastere pana la moarte TVA-ul ca “taxa de protectie”, dar cand ajungi la spital te intreaba daca ai asigurare … da frate am, m-am nascut in tara asta, traiesc, mananc, ma kak, respir, muncesc, consum aici … tot ce fac, este facut in tara asta … consider ca este de ajuns ca pentru orice maruntis donez statului 19% + accize pe carburanti, tigari, alcool, etc. iar pentru asta nu mai am nevoie de nimic altceva care sa-mi garanteze dreptul la o viata sanatoasa, la libertate si educatie!

Faptul ca statul cere peste toate acestea si CAS-ul este un abuz si o lipsa de respect ptr popor si nu este doar cazul romaniei, capitalismul in blana de oaie are cam acelasi comportament peste tot in lume: sclavia nu a disparut, esti sclavul statului de la nastere pana la moarte si nimic nu-ti garanteaza sanatatea, dreptul la o viata decenta si fericirea … ramane cum am zis: scapa cine poate 🙂

P.S. Atentie si la preturile din farmacii, sunt convins ca deja au inceput sa creasca preturile si la Aspirina, Vitamina C, etc. !

byrev Written by:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *