Posibil sa avem aproape 2 mil de romani deja infectati cu CoronaVirus !?

De ieri (15 aprilie 2020) pana astazi 16 aprilie, in Romania s-au facut 4802 de teste dintre care 491 au iesit pozitive. Asadar putem estima ca statistic 1 din 10 testati a iesit pozitiv infectat cu COVID19.

coronavirtus-teste-romania-infectati-covid19-15-16-aprilie-2020

Daca extrapolam acest procent de 10% la intreaga populatie, putem estima ca Romania poate sa aiba deja 1.9 milioane de persoane infectate cu Coronavirus, dar din cauza numarului foarte mic de teste, nimeni nu poate estima cu precizie numarul lor, insa matematica nu prea minte. In ritmul actual de testare ne trebuie 10-11 ani pana cand toata populatia Romaniei va fi testata, noroc ca va apare intre timp un remediu sau un vaccin si scapam de grija carantinei si izolarii!

Nu stiu exact unde se fac aceste teste, este posbil ca ele sa fie concentrate pe anumite zonze/judete ale tarii unde sunt focare serioase, insa dinamica circulatiei in romania este destul de mare, virusul este raspandit peste tot, simptomele insa majoritatea sunt aparent asimptomatici, sa speram ca si raman astfel si o sa scapam cat mai repede de “izolare”.

byrev Written by:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *