2021 – anul cand Europa se indreapta spre legalizarea Canabisului

Istoria a dovedit de prea multe ori ca prohibitia are un efect foarte nociv privind cresterea criminalitatii, dar majoritatea statelor continua sa pastreze un control foarte restrictiv asupra consumului si cultivarii canabisului. Statisticile dovedesc ca nivelul crimei organizate despinde in mare masura de comertul cu Marijuana sau Hashis, ale caror efecte “nocive” nu sunt cu nimic mai periculoase decat consumul de Alcool si Nicotina!

Startul in 2021 privind legalizarea canabislui in Europa a fost dat de Italia in luna Septembrie:

Italia: Parlamentul Italian urmează să decidă legalizarea creșterii plantelor de canabis / Ar putea fi crescute acasă, legal, până la patru plante … „Persoanele majore sunt autorizate să cultive și să dețină pentru uz personal nu mai mult de patru plante feminine de canabis, adecvate și destinate producției de substanțe narcotice și a produsului obținut din acestea”.legalizare-cultivare-canabis-italia

 

sursa: LaStampa

iar din luna Noiembrie 2021, Luxemburg devine prima țară europeană care legalizează creșterea și consumul de canabis.

Conform noii legislații, persoanele de peste 18 ani vor putea să cultive până la patru plante de canabis per gospodărie doar pentru uz personal. Comercializarea semințelor va fi de asemenea, permisă, fără limite în ceea ce  privește cantitatea și nivelul de THC (principala substanță psihoactivă din canabis)

legalizare-canabis-in-luxemburg

sursa: The Guardian

România nu a legalizat canabisul nici macar în scop medicinal (CBD), legea există din 2019, dar este rătăcită la nesfarsit în comisiile de specialitate. Adeptii unui stat extrem de restrictiv si probabil “aparatorii” crimei organizate sustin că România nu este pregătită de canabisul recreațional … in schimb, este bine merci pregatita pentru cheltuirea banilor de la buget privind combaterea consumului de canabis … solutie care de 2 decenii nu a dat niciun rezultat, pentru ca procentul consumatorilor de canabis creste an de an ,  in special in randul elevilor.

Incriminarea canabisului nu a adus decat riscuri serioase de sanatate consumatorilor din Romania. Piata neagra a canabisului este plina de pericole, tot felul de susbstante necunoscute, pastile si otravuri amestecate, vin “la pachet” cu gramul de canabis, substante de care consumatorul nu are niciun habar, unele dintre ele pot sa fie foarte toxice si chiar letale!

Solutia legalizarii aleasa de Luxemburg este singura cale spre a limita si reduce efectele negative si singura solutie ptr scaderea criminalitatii care are ca sursa crima organizata si piata neagra a canabisului.

* George Simion, liderul AUR, a spus că legalizarea canabisului medicinal „trebuie să se întâmple” … iar ceea ce sustine

“cea mai mare problemă în acest moment este reprezentată de polițiștii care „patronează consumul de canabis în mod ilegal” ,

este ingrijorator, ptr ca nimic nu este mai periculos intr-un stat decat “infratirea” politiei cu crima organizata!

Tergiversarea la infinit privind legalizarea medicala si recreationala nu poate avea decat 4-5 motive:

  • actorii farma inca nu s-au pus de comun acord cine si cat va castiga dintr-o afacere de miliarde
  • legiuitorul inca nu are o imagine clara cum anume va profita si el de legalizare, nu vrea sa piarda oportunitatea!
  • crima organizata si piata neagra a canabisului au o influenta puternica la nivel de guvern
  • adeptii unei restrictii absolute, chiar ei fac parte din reteaua underground a comertului ilegal cu canabis
  • organismele statului raspunzatoare pentru combaterea consumului au relatii stranse cu piata neagra a canabisului

*** unul sau mai multe motive din cele enumerate mai sus sunt sigure!

P.S. Daca ne uitam pe harta de mai jos, observam ca pana si Bulgarii sunt mai toleranti 🙂 …

Politica de canabis - starea și evoluțiile recente din Europa

byrev Written by:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *