Google Search Engine SPAM – cauti mere si gasesti caramizi by eMAG !

Un lucru este sigur, de cand concurenta in online a devenit una demna de luptele cu gladiatori din arenele imperiului Roman si tehnicile de SPAM au evoluat sa tina pasul cu inteligenta artificiala (prostia la rang de arta) cu care se lauda google !

Specialistii de la Google “tuneaza” saptamanal filtrele si rezultatele de cautare, dar din observatiile personale, toate site-urile care au ramas prea “sincere” si nu si-au implementat tehnici de black/grey-seo, au ramas de caruta, incet dar sigur au fost inlocuite in SERP de catre cei care injecteaza bani la greu sa-si ridice pozitia pe prima pagina din motoarele de cautare.

Iata si un exemplu cat se poate de evident, cauti “banda autoadeziva cupru” si gasesti orice, numai banda autoadeziva cupru NU:

google-stupid-AI spam 2020

Recent am experimentat din curiozitate cu ceva domenii sa vedem ce face google cu site-urile noi pentru care alegi sa nu faci Building link agresiv …  si am aflat:

google = ignorance through obscurity !

Dar hai sa mai prezentam ceva, sa zicem ca este 15 ianuarie, ziua lui Eminescu si vrem sa cautam o colectie de poezii de Mihai Eminescu, si ce credeti ca o sa gasim? Primul site din google a fost libertatea.ro , site care nu are relevanta in scopul nostru, nu este un site de cultura ci unul de stiri generale, doar au prins si ei ideea ca putin SEO de culoare gri nu ar strica.

Al 3-lea este un alt site care a umplut SERP-ul google cu rezultate redundante, continut preluat din multe alte siteuri care poate aveau 10-12-14 ani vechime … si cum actiunile lor au urmarit doar traficul, iata si rezultatele !

google-end-of-relevancy-viva-la-monopol-2020

Si ca sa fie treaba-treaba, iata si un zoom, ca sa intelegeti dilema :

Google-last-update-end-of-relevance-2020-02-18-Dragnea

Cat despre efectul SSL, AMP, Schema Markup … toate nu au nicio importanta cu adevarat notabila in trafic (si serp) daca nu sunt acompaniate de o tehnica agresiva de seo, adica cel putin in zona gri!
De altfel AMP si Schema Markup ajuta doar motoarele de cautare sa manipuleze mai bine rezultatele si sa le foloseasca cat mai mult in propriul interes, daca se poate chiar sa elimine site-urile care folosesc astfel de tehnologii si sa-si construiasca in timp propriile rezultate preformatate:

cursuri valutare, vremea, rezultate sportive, definitii din wikipedia sau alte site-uri similare, conversii de masuri si marimi, formule matematice, substante chimice, etc …

google pur si simplu se foloseste de markup iar site-urile sursa raman in obscuritate !

Furand ideile si implementandu-le in propriile servicii “inteligente” , google va ajunge intr-un final sa elimine foarte multe segmente de piata. Scuza lor ar fi ca asta-i ptr binele publicului, rezultate rapide, o fi, dar au cumparat bussinesul de unde si-au insusit ideile ?!

byrev Written by:

2 Comments

 1. March 27, 2020
  Reply

  Corect. Deja au IMDB-ul lor, versuri pentru melodii, raspund la intrebari direct in pagina de cautari, etc. In curand nu o sa mai imparta traficul decat pe bani. 🙂

  • byrev
   April 2, 2020
   Reply

   Oricum deja fac asta de cativa ani, foarte greu mai ai sanse sa fii pe prima pagina din SERP fara sa apelezi la strategii de SEO mai “negre” sau cel putin “gri” 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *