Disqus, Facebook și Livefyre au distrus frumusețea Blogului!

De prin 2003-2004 de cand am inceput sa fac primele site-uri in html/css si pana in prezent folosind platforme CMS diverse precum Wordpress sau ClassicPress, niciodata nu am folosit alte sisteme de comentarii decat cele incluse in platforma de dezvolare, salvate in propria baza de date si avand un control total asupra lor.

Disqus, Facebook, Livefyre Bad fopr BloggingNiciodata nu am cazut in plasa asa ziselor sisteme de comenarii “inteligente” care chipurile, te scapa de griji, de spam sau mai stiu eu ce. Asta este o falsa impresie, pentru ca in mod real, folosirea acestor alternative are un pret prea mare si de-a lungul timpului pretul acesta a fost dezastruos: frumusetea bloggingului s-a dus de rapa !

Inceputurile in blogging in urma cu 10-12 ani erau bazate foarte mult si pe relatii de prietenie intre blogeri, ajutandu-se reciproc prin schimburi de linkuri pentru ca fiecare sa-si faca simtita prezenta online, fiecare sa aiba o sansa ca vocea lui sa fie auzita. In schimbul acestor relatii  fiecare contribuiam in mod constructiv prin comentarii si opinii relativ la postarile celor din blogroll si nu numai. Insa de cand au aparut aceste retele nenorocite, totul s-a dus de rapa, nimic nu mai este cum a fost. Cei care au ajuns “sus” nu-i mai intereseaza ca aia mici sa ajunga si ei undeva, sa fie vizibili si cititi, pentru ca acum ei sunt “concurenta”, iar cei care de abia incep cu un blog, rar mai au posibilitatea sa-si faca prieteni sau relatii printre bloggeri.

Google, Seo, BloggingGoogle o tot da pe aia cu “content is the king” insa acest aspect nu are nicio relevanta daca nu esti “linkuit” si de altii – mai pe romaneste “frectie la picior de lemn” – una este sa obtii vizibilitate intre 200-300 de milioane de site-uri cate erau prin 2010-2011 si alta intre aproape 2 miliarde cate sunt astazi, adica factorul de vizibilitate a scazut de 10 ori, ceea ce inseamna ca efortul sa ajungi la acelasi nivel de vizibilitate din 2010 plecand “de la zero” este de 100 de ori mai mare, ptr ca rankul este o chestie logaritmica, nu ne jucam cu algebra de gradinita 🙂 … deci, ca s-o lamurim:

In ziua de astazi, continutul fara a gasi alternative de backlinkuri este ZERO, aproape irelevant, iar ajutor din partea celor care deja au site-uri mai bine cotate este ca si inexistent. Egoismul de astazi era mult mai izolat in trecut, insa cu timpul, “bisericutele” din blogging au evoluat la stadiul de :”influenceri” nu le mai zice bloggeri, au ajuns la stadiul de gogomani ai online-ului, plini de cocalarisme si impresii virtuale , si-au tras un fel de retea in care nu intrii decat pe baza de invitatie, ca la nunta ! Cine vrea sa-si promoveze “businesul” se discuta la un alt nivel, “profesional” si “numai pa bani” cum zice Flori din Vaslui despre afacerea ei deocheata :)) !

Blog Comment WEB SEO

Revenind la comentariile din bloguri/site-uri, chiar daca linkurile din comentarii adaugate la semnatura sunt cu nofollow, un feedback pozitiv exista din partea motoarelor de cautare, precum si vizibilitate pentru altii. Pe vremuri aveam un sistem de comentarii de asa natura incat daca numarul de comentarii din partea unui blogger depasea o un anumit nivel pe saptamana,  atunci linkurile erau cu “follow” , adica incurajam interactiunea si revenirea pe blog in mod frecvent pentru ca era un avantaj SEO semnificativ sa ai linkuri FOLLOW in comentarii, nimeni nu avea si nu are nici astazi asa ceva … insa cu timpul sistemele de comentarii precum Disqus, Facebook sau Livefyre au stricat toata frumusetea. Bine ca am scapat totusi de Google Plus !

Blogging Comment SEOCand gasesc ceva interesant de citit, in extrem de putine cazuri las un comentariu daca blogul/site-ul nu are format de comentariu propriu unde sa-mi las semnatura mea, pentru ca pana la urma, este de bun simt sa accepti semnatura si un link daca comentariul este ontopic, constructiv si aduce valoare articolului. Efortul meu sa-mi las o parere nu este cu nimic mai prejos decat al tau care ai scris pe un subiect interesant, cand tu vrei respect si ceilalti trebuiesc respectati de catre tine in aceeasi masura. Faptul ca nu accepti linkuri pe semnatura din comentariu, da dovada de egoism!

Din punctul meu de vedere, folosirea altor sisteme de comentarii unde esti obligat sa te inscrii pe nu stiu ce site-uri este o adevarata lipsa de respect pentru cititorii tai !

Convinge-ma pe mine ca ai un produs sau serviciu bun si eu o sa conving pe altii 10/100 sau chiar 1000 !

Etica, morala si bunul simt sunt esentiale pentru OM, fara ele nu suntem decat niste “masini” spalate pe creier de un sistem bolnav si avid dupa materialism …

NIMIC nu este etern in univers, ne nastem si murim ANONIMI … dar pentru “o clipa” avem sansa sa devenim mai mult decat nimic!

byrev Written by:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *