ClassicPress – un Wordpress clasic ce vă scapă de Editorul Gutenberg

In momentul in care Wordpress a adaugat “by default” noul editor Gutenberg mult mai complicat decat cel clasic, am ales optiunea sa scap de aceasta pacoste alambicata! Poate ca acest nou tip de editor este util la ceva, dar nu mie, in niciun caz nu este util ptr bloguri clasice fara tot felul de chestii complexe intr-un articol. Ca sa nu mai zic pentru site-uri care ofera si posibilitatea altor persoane (editori, autori,etc) sa contribuie cu articole, le da oamenilor prea mult de furca pentru un amarat de text, mai ales celor mai putin experimentati in folosirea wordpress!

Initial, am crezut ca aceasta noua gaselnita poate fi dezactivata cumva, de undeva, poate exista 0 directiva, o constanta definita in wp-config, o functie, ceva … dar de unde, aparent nu exista nicio posibilitate sa ramai la varianta clasica, exceptand cazul in care folosesti pluginuri pentru aceasta alegere. Intr-un final, dupa ce m-am lamurit despre ce optiuni exista, am instalat un plugin gasit dupa cuvitele “Classic Editor “care parea mai bine cotat in rezultate.

classicpress wordpress blogsInsa pentru cei care nu vreti sa mai aveti de furca privind “directia noua” in wordpress, aveti o solutie si mai buna: renuntati la Wordpress si treceti la ClassicPress, usor si fara batai de cap. Metoda este simpla, nu trebuie decat sa instalati pluginul Switch to ClassicPress pe care-l gasiti pentru download aici:

ClassicPress/ClassicPress-Migration-Plugin

Eventual, pentru lamuriri si mai multe detalii despre aceasta migratie spre ClassicPress. gasiti pe aceasta pagina:

www.classicpress.net/migrate/

Pentru cei care se intreaba desigur: Ce este acest ClassicPress?

Este de fapt o “ramura crescuta” din Wordpress dar care a pastrat ideea originala a editorului Clasic tocmai pentru cei ca noi, care nu au niciun motiv sa-si complice munca folosind resurse inutile !

Nu trebuie sa va faceti prea multe grij privind compatibilitatea pluginurilor Wordpress pentru ca in majoritatea cazurilor vor fi 100% compatibile – cu foarte putine exceptii – dar sunt convins ca exista intotdeauna alternative la orice plugin!

P.S. acest blog si altele de care am eu grija ruleaza numai ClassicPress, fara exceptie !

byrev Written by:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *