Cum sa salvezi o pagina web in format PDF? Solutia cea mai simpla!

Am vrut sa convertesc o pagina din blog intr-un format PDF pentru download ca o varianta aletrnativa offline, este vorba de un link cu multe pagini si initial am incercat pe site-uri online care convertesc un URL in PDF insa din pacate toate insereaza in fisierul final foarte multe linkuri spre acel site, asa ca am renuntat la aceasta  solutie.

A doua alegere a fost sa instalez addon-uri pentru google chrome, care se laudau cu convertirea paginilor in format PDF, insa si aici am dat exact de aceasi problema, addon-urile converteau de fapt online folosind alte servicii/servere si rezultatul era acelasi: linkuri in fisierul PDF.

A treia si ultima solutie de care mi-am adus aminte fiind de fapt si cea mai simpla si cea mai la indemana, este folosirea functiei de PRINT integrata in browser, care daca nu ai o imprimanta atasata la calculator ofera in mod implicit salvarea paginii in format PDF si asta fara niciun link sau alte dezavantaje!

How to save a web page in PDF format The easiest way-3

Din meniurile paginii de imprimare este important sa alegeti “More Settings” si sa bifati optiunea “Background Graphics”, altfel exista sansa ca unele imagini sa lipseasca din rezultatul final. Optiunea “Destination” trebuie sa fie “Save as PDF” si alegeti SAVE, asta a fost tot. Foarte simplu !

How to save a web page in PDF format2 The easiest way-2

Insa nu toate paginile pot fi salvate astfel, pentru ca exista o “limitare” in aceasta functie, de altfel si serviciile de conversie online se lovesc de aceasi problema: incarcarea dinamica a imaginilor, este vorba de tehnica Lazy Load. Daca site-ul de unde vreti sa salvati pagina este al vostru, atunci solutia este sa dezactivati temporar functia de Lazy Load, printati pagina in format PDF si apoi restabiliti Lazy Load. In caz contrar, rezultatul final va fi fara imaginile care nu sunt vizibile in ViewPort fara scroll, vezi imaginea de mai jos!

How to save a web page in PDF format The easiest way-1

 

byrev Written by:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *