Coronavirus – Isteria Cuprinde Romania, Provizii si Scapa cine poate

Incet dar sigur, noul virus coronavirus COVID-19 afecteaza si europa la modul serios, Italia este “fruntea” si cu siguranta Romania va fi urmatoarea tara din E.U. vizata de virus.

Coronavirus-Italia-cazuri-de-imbolnaviri-si-morti-COVID-19

CoronoaVirus - COVID-19Nu este niciun dubiu ca isteria va cuprinde romania, nu suntem cu nimic mai “prejos” comparativ cu italienii, ba din contra, cum exista batalaii pe tigai si alte promotii la supermarketuri, ne putem astepta si la conflicte pentru resturile ramase pe rafturile din magazine.

Am urmarit evolutia virusului de la primele cazuri din Wuhan, iar la inceput am fost increzator ca poate fi “stopat” de la sursa, insa dupa cateva zile cand cazurile au depasit ordinul miilor am fost sigur ca este o “bomba cu ceas” care va cuprinde intreaga lume.

De peste un an se tot anunta “la orizont” o iminenta criza financiara pe diverse motive, dar in momentul in care tarile au inceput sa inchida traficul aerian cu China am stiut sigur ca mult asteptata criza va lovi in 2020 si va fi una de care ne vom aminti decenii de acum incolo!

Carantina CoronaVirus COVID-19Restrictiile si carantinele au dat totusi o sansa tarilor sa se pregateasca pentru impactul COVID-19 asupra populatiei, dar din pacate, Romania este la pamant in domeniul sanatatii si protectiei sociale, spitalele sunt deja pline, sunt slab dotate, doctori nu prea sunt … asadar o sa ne confruntam cu un adevarat test de incercare a unei natiuni lasata de izbeliste si condusa spre dezastru de 30 de ani.

Chinezii au facut un spital in 10 zile, romanii nu vor fi in stare in 10 zile nici sa le deschida pe alea inchise, dar aminte sa construiasca ceva. Pana cand fac ei studiu de fezabilitate, proiectul, licitatii aranjate, falimentul constructorului, etc … trec 10 ani, nu 10 zile. Avem un sistem corupt la modul absolut, cel mai nenorocit virus din tara este in sistem de 30 de ani, nu i-am gasit inca leac: politicieni lipsiti de nationalism si scrupule si mii de parvenitii imbogatiti pe contracte de partid care trag sforile in romania!

Cine este vinovatul ?

Probabil ca noi, nimeni altii, noi am pus la conducerea tarii o sleata de hoti, incluti, prosti si mincinosi care au dus tara spre dezastru in 30 de ani de la revolutie … acum o sa vedem cu adevarat efectul acestor alegeri gresite.

alegeri-gresite democratie startrek-ds9

Pentru inceput suntem in stadiul de “negare” si iluzie ca vom scapa de Coronavirus, dar in preajma Pastelui o sa revenim cu picioarele pe pamant, pentru ca este perioada de “invazie” a romanilor din strainatate, veniti acasa sa-si sarbatoreasca Pastele in familie, iar anul aceasta romanii din Italia vor aduce si un cadou nedorit: COVID-19

Ce este de facut ?

Provizii 😀 … si cam atat, scapa cine poate, insa statistica ne arata ca cei de peste 80 de ani-si vor juca viata la “ruleta ruseasca”, rata de mortalitate este una alarmanta, 14% !

Coronavirus-mortalitatea-pe-categorii-de-varsta COVID-19

Nici cei peste 50 de ani nu stau “prea roz”, pentru ca rata de mortalitate este totusi considerabila, 1.3% … ceea ce nu-i de neglijat, este ca si cum ai pune oamenii sa apese un buton si 1 din 75 sa fie electrocutati mortal, tu ai face asta voluntar ? Sunt sigur ca nu !

Daca ai pe cineva in familie cu o conditie de sanatate precara, cu probleme cardiovasculare, diabet, respiratorii, este indicat sa-l feriti cat mai mult de acest virus pentru ca acestia sunt cei mai afectati !

Coronavirus mortalitatea-in-functie-de-starea-de-sanatate-alte-boli-inima-plamani-diabet COVID-19

P.S. Statistic, femeile sunt mai rezistente cu 64% impotriva acestui virus comparativ cu barbatii !

Coronavirus mortalitatea-pe-categorii-de-sex-gen COVID-19

Sursa statisticilor:  https://www.worldometers.info/coronavirus/

byrev Written by:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *