Cu Bicicleta pe Parangul Mare – TrixBike Tg-Jiu

Un eveniment planuit de Asociatia TrixBike Tg-Jiu de 2 ani de zile, care, in sfarsit a devenit realitate. Urcarea a fost facuta dinspre Crasna din Deal, Gorj, unde accesul cu bicicleta este mult mai usor pana la aproximativ 3km de varf. Timpul total al expeditiei urcare+coborare ~ 11 ore, cu 2h30m mai rapid decat “la pas” !

Am urcat pe varf doua biciclete, una intreaga si una dezmembrata, dorind ca fiecare participant sa contribuie cu ceva si sa simta ca a luat efectiv parte la acest eveniment “Cu bicla pe Parangul mare” , probabil pentru prima data cand cineva urca bicicletele pe varful Parangul Mare.

Am lasat masinile in Valea Sunatoarea la altutudinea de 1200m, acolo unde se termina drumul practicabil cu autoturismul. De aici numai cu masini 4×4 se poate urca, drumul este relativ greoi si lung insa cine are masina de teren buna si carburant suficient se poate aventura pana la nici 3km de varf!

Prima parte a urcarii de 11km a fost relativ usoara cu un timp total de 2h30m pe bicicleta si pushbike pana la stana unde am lasat bicicletele, de unde a urmat urcare propriuzisa spre varf. Puteam sa lasam bicicletele si la Cabana obstei Sacelu alt. ~ 1900m, care este imediat sub varf, aproximativ 2.7km. Dar cum acolo nu am gasit pe nimeni prima data, nici acum nu am riscat si bine am facut, oricum nu era nimeni la cabana!

Vremea a fost racoroasa cu alternante de soare, vant si nori, potrivita pentru efortul depus. Coborarea insa a fost ceva mai grea, traseul este marcat dar nu exista o poteca batuta, 1.5km din cresta este plina de tufe de iarba si gropi mici. Apoi urmeaza 2 km de drum practicabil doar cu masina de teren, plin de piatra sparta si foarte inclinat.

Finalul a fost mai usor decat credeam, am facut doar 1h30m de la stana unde am lasat bicicletele pana la masini (spre Valea Sunatoarea) …

Evenimentul s-a incheiat cu un super-party organizat de TrixBike, “Sacelata III”, la Blahnita de Sus, in apropiere de Baile Sacelu … muzica, desfatari culinare si multa distractie!

byrev Written by:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *