Dakini – cel mai Cool festival PSY-Trance din Romania

Iata ca se face un an de cand am fost la Dakini (2018) unul dintre cele mai faine festivaluri de PSY-Trance din Romania. Impresiile “la cald” sunt cu totul diferite comparativ cu cele “resimtite” la un an distanta. Chiar daca ploaia a stricat mare parte din frumusetea de pe malul marii si mi-a lasat un gust “amarui” ca nu ne-am distrat pe masura puterilor noastre, festivalul a avut si partile lui bune, de ce sa nu recunoastem!

Inainte sa plecam la Dakini, eu si Mihaela ne-am programat un traseu pe langa Dunare, chiar sa trecem cu Bacul la Calarasi-Ostrov-Silistra, am vrut sa evitam A1 si Autostrada Soarelui, nu era nicio graba, mai ales ca am plecat cu o zi mai devreme. Insa, din pacate planurile noastre au fost date peste cap de “statul roman” care a tot intarziat sa-mi trimita certificatul auto, dupa ce am asteptat 3 luni sa inscriu masina … 3 luni, Romania! In fine, ceva noroc tot am avut, nu am plecat la prima ora sperand totusi, ca o sa vina Posta pana la pranz, ceea ce s-a si intamplat, dar am anulat varianta de pe langa Dunare si am ales drumul cel mai scurt si mai rapid.

Toate bune si frumoase exceptand faptul ca GPS-ul Google ne-a bagat la final pe o miriste ca sa iesim la marginea locatiei, unde am ramas suspendati peste un sant :))) … dar am avut noroc inca odata, tocmai ce treceau baietii de la paza cu masina prin zona si ne-au ajutat sa iesim din impas!

Ne-am ales o locatie de campare acceptabila, nici prea departe dar nici foarte aproape de festival, am facut o tura de recunoastere , ceva poze  si cam asta a fost prima noastra zi … Din pacate chiar din prima zi a festivalului vremea s-a schimbat in rau, lucru pe care-l stiam deja cu o saptamana mai devreme si din pacate prognoza nu a gresit deloc, deci eram cat de cat pregatiti pentru asa vreme asa ca nu am “suferit” prea mult comparativ cu multi altii care nu s-au pregatit pe masura 🙂

Line-upul per total a fost extraordinar si in amintirea unei editii foarte bune ca si muzica, o sa trec in lista cateva nume cu renume ce au fost prezente la Dakini 2018:

Ace Ventura, Alpha Portal, Astrix, Emok, Sideform, Tsubi, Gaudi AllStars Orchestra Live, Prem Joshua Band Live, Ott. Live, Aes Dana Live, Solar Fields, Ada Khaled, Matei Tulbure, Paul Agripa, Petre Inspirescu, Juno Reactor, Merkbaa si evident prietenul nostru Thal pe care l-am cunoscut la Waha editia 2015.

Pe langa Ace Ventura si Astrix, pentru mine Juno Reactor a fost “cireasa de pe tort”, daca si vremea era pe masura, Dakini editia 2018 ar fi ridicat stacheta privind calitatea muzicii la festivalurile de psy-trance din Romania. Muzica ramane, a fost, insa “astrele” au lucrat impotriva … ceva nu a mers bine, ZEN-ul nu a fost “reglat” corespunzator :), cine stie, poate ca Editia 2019 va fi una de vis si 2020 o sa ma aduca din nou la Tuzla pe malul marii !

Ca de obicei si aici ne-am facut cativa prieteni, doua bulgaroaice, (Joanna Marina si Мария Николова) puse numai pe distractie, un portughez ( Nuno Pedro ) si un roman ( Petre / Petal.Potential ) care-si antrena putin arta vizuala, Graffiti cu ciuperci 😀 …

Din fericire Dakini nu a fost singurul festival PSY programat pentru noi in vara 2018, chiar daca vremea ne-a dezamagit aici, in schimb am recuperat 50% la Transylvaliens in Sibiu unde am avut si acolo parte de o ploaie serioasa in ultima zi , si totul a culminat cu Waha unde vremea a fost ca de obicei: aproape perfecta !

Si ca incheiere, pentru o experienta traita pe viu, se cade si un review cat mai corect, deci iata si o lista scurta, pro si contra:

PRO:

 • Locatia, de nota 10 , nici ca exista o locatie “la mare” mai faina in Romania, iar cei care iubesc soarele si plaja or sa se bucure de 2 ori, odata pentru festival si odata pentru un sejur gratis la mare!
 • Muzica, aici merita 10+  , nu cred ca exista un festival de acest gen in Romania care sa fi adus atatea trupe si DJ  … eu nu cunosc.
 • Oamenii – un public cu totul diferit comparativ cu ce am mai vazut, lume de peste tot, de toate natiile, culorile si gusturile 🙂
 • Fete frumoase , hihi, de ce sa nu amintitm si de asta, mai ales cand a dat caldura in ultima zi, plaja era un deliciu si nu putine erau cele care renuntau la toate hainele. Asa ceva nu ai sa vezi la nici un alt festival, sunt sigur 100% !
 • Semnal la telefon pe toata perioada festivalului, ceea ce la alte festivaluri este un lucru rar. Pe altii-i deranjeaza acest aspect, pe mine nu, cine nu vrea semnal sa-si inchida telefonul !

CONTRA:

 • Zona de campare nu a fost bine pregatita, foarte multi si-au distrus corturile si saltelele din cauza buruienilor taiate prea inalt.
 • Accesul spre festival din zona de campare nu a fost pregatit, cand a plouat potecile au devnit un pericol real sa-ti rupi ceva, alunecai la fiecare pas
 • Controlul in genti/rucasc/etc la intrare de fiecare data, nici macar apa cumparata din propriul festival nu era permisa, exagerat !
 • Lipsa de apa potabila, era absurd sa dai pe 1L de apa cat 2L de motorina … m-a costat apa mai mult decat drumul pana la festival !
 • Patrula de jandarmi prin zona de campare printre corturi, prea excesiva … stiu ca este nevoie de paza si siguranta, insa nu e nevoie de ceva atat de evident :). Insa baietii au fost de bun simt, nu au deranjat pe nimeni!
 • Locurile de parcare ptr masini, pentru multi a fost un chin sa-si scoata masinile de pe tarlale … ca invatatura de minte si ptr ei, sa-si caute un loc mai “safe” data viitoare !

Concluzie finala:

Dakini este cel mai cool festival psy-trance din Romania si se completeaza perfect cu celelalte festivaluri de acest gen !

byrev Written by:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *