Constiinta – Dumnezeul Universal al Creatiei Divine

Am fost crescut “in credinta” si frica de Dumnezeu, dar in sinea mea am stiut dintotdeauna ca religia este o minciuna, fapt ce mi s-a confirmat cand pentru prima data am pus mana pe cartea de fizica … din ziua aceea pentru mine tot ce inseamna biserica nu mai reprezinta “adevarul” ci cu totul altceva. Pe vremea mea fizica se facea in clasa a 5-a, dar realitatea despre biserica si religie am invatat-o mult mai tarziu, cand am aflat si eu din istorie ca biserica a fost vinovata mii de ani de crime, razboaie si regres tehnologic.

Cimitir, Biserica, CruciAm luat contactul cu religia de mic, scoala gimnaziala era gard-in-gard cu biserica si cimitirul, nu cumva sa uiti care este ordinea lucrurilor: te nasti, cresti, inveti, muncesti si mori … nu putine au fost cazurile in care saream la geam speriati de urlete si plansete cand mai aduceau cate un mort la groapa … la varsta aia, evident ca nu realizezi ca si tu o sa ajungi acolo intr-o buna zi, fara nimic dintre cele “lumesti”, dar cu vremea te inveti, accepti si lasi timpul sa mearga mai departe, moartea e singura certitudine in acest univers, nimic nu este etern, poate doar timpul si spatiul … Moartea împaca pe toti!

Ca sa revenim la credinta in Dumnezeu, nu cred ca exista om pe planeta asta care sa nu fie nascut intr-o religie, cu frica de “ala de sus” ca daca nu esti cuminte se intampla ceva rau … apai, daca Dumnezeu inseamna iubire, de ce suntem speriati cu “frica de Dumnezeu” ? De ce trebuie sa-ti fie frica de iubire ? …

Crescand mai mare, “punand mana pe carte” intr-un sens mai larg, dincolo de invatatura de pe bancile scolii, am inteles ca de fapt totul este o minciuna absoluta, o manipulare grosolana perpetuata de mii de ani pentru a tine saracimea in prostie si ignoranta, Napoleon Bonaparte avea dreptate cand a spus ca

 “religia este unul din motivele pentru care cei saraci nu ii omoara pe cei bogati” !

Daca intram in detalii privind miile de contradictii gasite in toate religiile lumii, ajung sa scriu o carte, nu un amarat de articol. In realitate, cele mai “populare” religii sunt si cele mai pline de contradictii, ca sa nu le zic: minciuni si povestiri schizofrenice. Ca sa intelegi este de ajuns sa “cercetezi” ca sa aflii adevarul … adica exact invers de ceea ce te invata crestinismul „Crede şi nu cerceta“, care de fapt nici nu ar fi cu adevarat scrisa undeva prin scriptura, tot o inventie “bisericeasca” , cel mai probabil o interpretare din Evanghelia dupa Ioan:

“Fericiţi cei ce n-au văzut şi au crezut! ” …

Biblie, Religie, CredintaDar sa lasam deoparte rastalmacirile cuvintelor din biblie pentru ca oricum majoritatea dintre ele sunt fara logica, fara sens, multe se repeta de zeci de ori, in zeci de feluri de parca au fost scrise de cineva bolnav de Alzheimer – fara tinere de mine – altele sunt pline de rautate, egoism, indemnuri la razbunare … adica exact invers fata de invataturile morale si etice raspandite mii de ani de catre filosofi. Invataturi care sunt in van pentru muritorul de rand, el nu are sansa sa afle adevarul, pentru ca de la nastere este indrumat spre o cale cu totul gresita: credinta intr-o fiinta suprema care sta calare pe un nor in cer, un barbos care toata ziua nu are altceva mai bun de facut decat sa-i pedepseasca pe pacatosi daca au muncit duminca sau au mancat miercuri “de dulce” :))) …

Intr’adevar, exista un adevar in a nu munci nonstop ca un magar si a nu manca zi de zi la carne precum carnivorele padurii, dar asta este cu totul o alta idee , aceste lucruri ar trebui sa fie predate in scoala, pentru a invata copiii despre o alimentatie sanatoasa si echilibrata, o odihna corecta si suficienta pentru ca organismul sa-si refaca rezervele de energie si creierul sa se elibereze de stres ! Dar in schimb, au introdus cu forta religia in scoli … ce popor intreg la minte pune religia in aceeasi oala cu stiintele naturii ? un popor “spalat pe creier” condus prin frica,  coruptie si lipsa de bun simt, cuvinte mai potrivite nu pot sa gasesc!

Evident ca scepticii or sa intrebe: Cine a facut lumea daca nu Dumnezeu ? … Raspunsul nu-l stie 100% nimeni, poti sa rascolesti toate religiile lumii, sa citesti toate cartile scrise de omenire si o sa ai mai multe intrebari decat raspunsuri, dar de un lucru sunt sigur: existenta este definita de catre observator. In momentul in care observatorul trece in nefiinta, conceptul de “lume” dispare odata cu el,

Câte flori sunt pe pamânt, toate se duc în mormânt

Viata dupa moarte, renastere, suflet, univers, religie, lumina

Daca exista viata-dupa-moarte, numai constiinta este singura care poate supravietui, insa lumea materiala pe care o percepem astazi nu va mai exista pentru acel “suflet” renascut intr-o alta realitate, singura lui lume este universul cuantic!  Adica, asa cum vii sunt cu vii si nimeni nu stie cu certitudine ce este dincolo de moarte, la fel si mortii sunt cu mortii si nimeni din lumea lor nu va mai afla ceva despre lumea “materiala” !

Daca exista un creator, cu siguranta nu sta cu ciomagul in mana sa-i pocneasca pe aia care calca stramb , in cel mai bun caz mai apasa niste butoane, mai regleaza niste potentiometre, defineste cate stele sa mai apara in nu stiu ce galaxie … La scara universului, omul ca materie este ca un fir de nisip intr-un ocean, nu sta “Creatorul” sa defineasca soarta fiecarei vietati , singurul lucru care conteaza este CONSTIINTA, aceasta este singura certitidine pe care si stiinta o cunoaste, dar nu si-o poate explica concret: gandul influenteaza materia si evenimentele!

In esenta, omul este creatorul lumii prin constiinta si gandurile lui, ochii “nu vad” ei doar traduc/percep ceea ce au fost invatati sa inteleaga,

adevarul sta in ochii privitorului si nu este acelasi pentru toti …

Un religios vede in stelele cazatoare un om care tocmai ce-a murit … un om invatat vede un meteorit, un corp ceresc definit cu anumite proprietati: masa/viteza/volum/elemente chimice/etc, un soarece nu vede nimic, pentru el notiunea de stele si meteoriti nu exista … doar mirosul de branza agatata intr-un burduf poate sa-i intoarca privirea spre cer !

Daca e sa-l gasim pe Dumnezeu nu avem nevoie de religie, nu este nevoie de biserica, este de ajuns sa te uiti in sufletul tau si ai sa vezi ca Dumnezeu este in fiecare dintre noi , nu trebuie decat sa-l descoperi singur, ajutor si indrumare poti primi numai prin invatatura, nu prin doctrina si propaganda!

Dumnezeu reprezinta “esenta vietii” la acel mister primordial care devineste “viul” si constiinta la un loc, pentru ca viu este si un carabus dar si un om si chiar daca nu au acelasi nivel de constiinta, esenta vietii exista in ambele cazuri.

Fizica CuanticaUniversul va exista si fara om, chiar si fara tot ce-i viu el tot va exista intr-o realitate fizica/definita, pentru ca “esenta vietii” exista in tot si in toate, chiar la nivel de atom exista constiinta, nu trebuie decat sa facem apel la notiunea de Inseparabilitate cuantica (quantum entanglement) si o sa intelegem ca materia in sine este vie, o piatra, soarele, un lemn “mort” este de fapt “constient” de ceea ce-l inconjoara pentru ca altfel nu ar exista.

Constiinta transforma incertitudinea in materie si fenomene masurabile!

Fenomenul de constiinta la nivel de particule este observabil cand sunt aduse in stare de “inseparare cuantica”, adica practic ajung sa stie una despre cealalta chiar daca sunt separate pe o distanta infinita, acest fenomen se numeste in fizica: Paradoxul EPR (actiunea ciudata/nefireasca/supranaturala de la distanta ). Faptul ca aceste particule ajung sa fie constiente de existenta uneia fata de cealalta, ne determina sa redefinim notiunea de viata si viu dincolo de celula, dincolo de ADN … pana in profunzimea celei mai mici particule cunoscute de catre fizica !

Foton pentru o secunda tu de-ai fi
Universu-ntro clipita l-ai privi,
Adevaru’n absolut ai recunoaste
Iubirea-i divinul ce se naste.
~~~~
Iar timpul in splendoarea lui
Dispare in neantul spatiului,
Eternul devine un finit
Si infinitul devine ce-l iubit !
(2 martie 2014 – Eterna si infinta dragoste )

AMIN 😀 !

byrev Written by:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *