Ezoterismul si Extraterestrii, Pasiunea copilariei mele !

De cand ma stiu, probabil de la varsta de 3 ani, am fost un copil foarte dracos, extrem de “necuminte” si peste masura de curios. Pentru mine nu exista nimic in casa, sub masa, in pod, in podu’ vecinilor sau curtea altora la 1km de casa, de care sa nu stiu ceva! Nu stiu motivul pentru care pot sa-mi aduc aminte in mod detaliat toate intamplarile de la o varsta cand aveam loc pe sub masa in picioare, dar pot sa povestesc atatea (cu martori, care inca mai traiesc) incat as scrie “Amintiri din Copilarie II” , ceea ce o sa si incerc in cateva articole pe viitor !

Curiozitatea pentru mine a fost mai ceva decat nevoia de a respira, nu puteam sa nu-mi bag nasul in tot ce era misterios, trebuia neaparat ca eu sa stiu ce este acolo, cum functioneaza si daca fac aia sau aia ce se poate intampla ? Bun sau rau, oricum nu aveam eu discernamantul necesar ca sa inteleg cand ceva este potential periculos, la mine totul era “pe inainte” fara frica !

Televizoare vechi, pe lampi, electronicaAsadar, de la gradinita am stiut ce este in interiorul unui televizor, ce este o lampa (tuburi electronice), ce este ala un difuzor, transformator, un tub catodic etc … evident ca pe unele curiozitatea mea le-a facut nefunctionale, au trebuit reparate sau chiar aruncate … iar daca era ceva aruncat in pod “defect”, cu siguranta ca a ajuns desfacut bucata cu bucata!

In felul acesta am luat cunostinta “din pruncie” cu tehnologia si incet-incet lumea pentru mine a inceput sa devina mai usor de inteles. Ajungand la scoala,de abia asteptam sa cresc mai mare sa invat si eu despre  curentul electric, electronica, stele si planete, substante chimice, si despre orice altceva misterios, dar in niciun caz sa nu ma pui sa invat istorie, geografie sau gramatica … in special istoria, asta era kriptonita mea, probabil si din cauza profesoarei, o uracioasa de femeie cum nu ai mai vazut, batea elevii mai rau decat batea lumea covoarele!

Dupa revolutie, odata cu emisiunea “Universul Cunoasterii” cu Alexandu Mironov, am inceput sa aflu si eu despre Fenomenul OZN si Extraterestrii … un subiect despre care stiam cate ceva de prin filme, dar nu la modul “real” , adica atunci am inteles ca nu este doar fictiune ci acest fenom este unul real. Cu timpul am crescut si am ajuns la liceu, perioada in care spectrul curiozitatii mele s-a largit foarte mult … in timp ce colegii mei de la liceu citeau carti siropoase de Sandra Brown, eu citeam carti de fizica nucleara, electronica, electrotehnica si chimie!

Toate aceste carti le luam de la Biblioteca Judeţeană ”Christian Tell” din Tg-jiu, pentru ca subiectele cautate de mine nu se gaseau in cartile din biblioteca liceului. In paralel cu aceste “studii” am dat peste subiecte pana atunci necunoscute mie si in felul asta am ajuns sa imprumut lunar zeci de carti, eram printre putinii la care i se schimba fisa de lectura mai mult de o data pe an !

Cred ca am citit absolut tot ce puteam sa gasesc in biblioteca despre ezoterism:

Astrologie, Numerologie, Reincarnare, Spiritism, Karma, Bioenergie (o sa revin cu un articol pe teme asta), Cristaloterapie, Alchimie, Radiestezie, Enigme si Mistere, Piramide, Loterie si Noroc (si aici o sa revin cu un articole) , Preziceri/Nostradamus, Ghicitul in carti/Tarot, Chiromantie, Interpretarea Viselor, Hipnoza, Magie, Paranormal, Puterea mintii/Telekinezie/Telepatie, Yoga, Zen/Thaoism, Prestidigitație, Efectul de Piramida, Energia Orgonica … si in mod clar totul despre  Fenomenul OZN !

piramide extraterestrii luna , fenomene paranormale, ufo

Acum, cand am trecut toate aceste subiecte in articol, nici nu-mi dau seama cand am avut timp sa mai si invat sa nu raman corigent la scoala 😀 … probabil “in pauza de mistere” mai aruncam un ochi pe cartea de Fizica … singura materie pe care am inteles-o foarte bine incepand cu prima ora din clasa a 5-a … ptr mine sa inteleg lumea si universul a devenit ca o foame ! Cand eram in scoala generala (pe vremea comunismului) am si scris la o revista “Cutezatorii”, in care mi-a aparut un articol despre principiul Perpetuum Mobile, o idee care la vremea respectiva nu am inteles-o pe deplin, dar m-am lamurit cand am ajuns la liceu cum sta treaba cu cel de al doilea principiu al termodinamicii !

Dintre toate aceste ramuri ale fenomenelor paranormale, cateva au fost preferentiale, chiar si astazi mai sunt fascinat de acele domenii: Bioenergie, Piramide, Telepatie, OZN-uri ! In ultimii ani am mai adaugat un domeniu misterios, mai putin prezent in sfera ezoterismului, este vorba despre Sincronicitate (coincidenţa semnificativă a unor fenome care apar fara o relatie de cazualitate, insa par sa aiba o legatura semnificativa intre ele), este un concept/termen intodus pentru prima data de psihologul analist Carl Jung !

Ei sunt aici Timothy Good Carti Extraterestrii OZNDintre toate cartile despre fenomene paranormale citite de mine, cele mai bune de care-mi aduc aminte au fost:

  • Ei sunt aici · Timothy Good
  • Raport OZN 1992  · Timothy Good
  • OZN – Top Secret · Timothy Good
  • Vise, viziuni, profeții, premoniții – Ion Țugui
  • Contacte cu Universul invizibil – Ion Țugui
  • Marile secrete (1999) – Pavel Corut
  • Carele Zeilor – Erich Von Daniken
  • Amintiri despre viitor – Erich Von Daniken
  • În căutarea străvechilor cosmonauți – Erich Von Daniken

Cine stie, poate ca intr-o buna zi extraterestrii vor ateriza “in mod oficial” pe pamant, iar pana atunci pot dorm linistit, deja stiu ca ei exista 😀

P.S. Ar fi absurd sa ne consideram buricul universului, egocentrismul nu face casa buna cu logica  !

byrev Written by:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *