De cate ori bate inima si cati litri de sange pompeaza intr-o viata de om !?

Inima, un mecanism cat se poate de fiabil si longeviv, inegalabil deocamdata de tehnologia moderna. Nu cunosc si nu am auzit de niciun dispozitiv electro-mecanic “facut de mana omului” care sa functioneze in medie 80-90 de ani, non-stop … fara oprire !

Intr-o viata de om, inima bate in medie de aproximativ 3 miliarde de ori, depinde de la persoana la persoana, iar daca ne raportam la cei mai longevivi dintre oameni, putem aproxima ca inima poate sa bata chiar de 4 miliarde de ori !

Wkipedia - Computer Generated Cross Section 3d Model of Heart
Wkipedia – Computer Generated Cross Section 3d Model of Heart

In aceasta perioada inima pompeaza aproximativ 223.380.000 litri de sange … adica ~ 223380 m3. Ca sa va faceti o idee mai clara, intr-o viata de om, inima pompeaza in medie un volum egal cu debitul Dunarii intr-un interval de 35 de secunde sau facand o comparatie tot cu Dunarea, debitul pompat de inimile umane ale unei tari precum Germania este mai mare decat debitul Dunarii !

P.S. Inima este capabila de autoregenerare (se poate repara singura), daaar, creatorul a decis sa puna un intrerupator si sa dezactiveze aceasta capacitate !  Mai multe detalii despre puterea inimii ded a se repara si regenera gasiti aici:  https://www.sciencedaily.com/releases/2017/08/170821094253.htm

byrev Written by:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *