Otravirea sistematica a unei natiuni – Romania si Sarea Iodata

Actuala legislatie din Romania prevede ca 1kg de sare trebuie sa contina intre 30-40mg de iod,  in concluzie, la 1 gram de sare corespund in medie 0.035 mg iod.
Un om matur, sa presupunem o persoana care foloseste sare peste medie (de exemplu, eu), consuma si o lingura de sare pe zi (salate, oua, carne, paine, peste, seminte, chipsuri, etc).

De curios, sa vad cat iod exista in “sarea noastra cea de toate zilele”, am cantarit o lingura obisnuita plina cu sare si are aproximativ 12 grame, ceea ce inseamna ca persoana respectiva (si eu) consuma zilnic 0.42 mg de iod.

Ca sa extrapolez mai departe problema cu sarea iodata, am luat internetul la “purecat” si am aflat urmatoarele:

cantitatea de iod necesara organismului adult este de aproximativ 150micrograme/zi, ceea ce inseamna ca o persoana care foloseste sarea peste medie este obligata prin lege sa inghita o cantitate de 420 micrograme, adica aproape de 3 ori mai mult decat este necesar.

Dar … inca nu am terminat !!! La ora actuala, practic nu se stie nimic despre continutul de iod din apa potabila, fiecare om are sursa lui, surse care pot varia extrem de mult in concentratia de Iod, de la cateva micrograme la peste 200 de micrograme / L ! Adica exista riscul ca numai din apa o persoana sa aiba un exces de iod,  fara sa mai luam in calcul sarea din alte surse !!!

Spoon, Salt, lingura cu sare

Nu-mi pare normal ca nu am posibilitatea sa cumpar sare neiodata sau “slab iodata” … de ce sa fiu obligat prin lege sa cumpar sare fara iod din plafar de 10-20-30 de ori mai scumpa decat sarea normala? De altfel, de ce exista aceasta exceptie in lege , pentru ca nu are niciun sens !? Daca dau de 30 de ori mai mult pe sare fara iod din plafar sunt mai sanatos, odata cu pretul la punga vine si ceva magie?

Si ca o “paranteza” iata un studiu “nesemnificativ” pe care nimeni nu-l aminteste cand este vorba de “beneficiile iodului”:

“excessive intake of iodine, as iodine deficiency, can not only cause high-iodine goiter, but also damage nervous system leading to retardation of brain development and impediment of its function.”

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9812587

si inca un alt studiu, la fel de “obscur” a demonstrat ca excesul de iod scade IQ-ul copiilor, adica mai pe intelesul tuturor: prosteste!

“There was a significant association between residing in the very high water iodine region and a reduction of IQ by an average of about nine points (P = 0.022), after adjusting for the potential confounding factors.
Conclusion Exposure to high iodine concentrations in drinking water has detrimental effects on the intelligence of children.”

http://jpubhealth.oxfordjournals.org/content/31/1/32.full

Este deja arhi-cunoscuta “publicitatea” la radio si televizor cum ca: excesul de sare dauneaza grav sanatatii, dar au omis sa spuna ca “excesul de sare cu iod” va prosteste zi de zi si transforma toata Romania intr-o tara plina de retarzi, copii care au probleme cu memoria, cu invatatul, mereu obositi, obezi, mereu plictisiti, cu probleme psihologice si neadaptati … incet dar sigur, Romania a devenit o tara plina de “legume” nu este de mirare de ce nimeni nu mai “raspunde” la mafia si hotia din sistem, pentru ca toti suntem “anesteziati” cu iod incat sa ramanem in stadiul de “expectativa” … cat mai calmi si in banca noastra :))

Asadar, daca bei 2 L de apa pe zi cu o concentratie foarte mare de iod si consumi o lingura de sare iodata, deja ai depasit doza de iod necesara de pana la 5-6 ori …

Concluziile ? … verificati sursa de apa potabila periodic si incetati sa mai consumati exclusiv numai sare cu iod …

Excesul de sare iodata prosteste !

byrev Written by:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *