Chat GPT ne lamureste – firme implicate in scandaluri de coruptie sau frauda

Lista furnizata de Chat GPT cu firme implicate in scandaluri de coruptie sau frauda in romania:

  • SIVECO a obținut contracte cu Ministerul Educației și Ministerul Sănătății pentru furnizarea de software educațional și de management al sănătății.
  • Teamnet a primit contracte cu Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) și Ministerul Afacerilor Interne (MAI) pentru furnizarea de soluții IT și consultanță.
  • Oscar Downstream a furnizat carburant pentru Ministerul Apărării Naționale (MApN) și MAI, dar a fost implicată într-un scandal de evaziune fiscală și spălare de bani.
  • Danco Pro a câștigat licitații pentru construcția unor drumuri naționale și județene, dar a fost acuzată de calitate proastă a lucrărilor.
  • Aedificia Carpați a realizat lucrări de infrastructură pentru diverse instituții publice, dar a fost cercetată penal pentru nereguli în executarea contractelor.
  • Grup Servicii Petroliere a efectuat servicii offshore pentru companii petroliere de stat sau private, dar a fost suspectată de fraudare a licitațiilor și evaziune fiscală.
  • Hexi Pharma a livrat produse biocide pentru spitale publice, dar s-a dovedit că acestea erau diluate sau neconforme cu standardele sanitare.
  • Medicare Technics a furnizat echipamente medicale pentru spitale publice, dar s-a descoperit că acestea erau supraevaluate sau defecte.
  • TCE 3 Brazi – Insula Mare a Brăilei este o companie agricolă care are în concesiune cea mai mare suprafață irigabilă din România, dar care nu plătește redevențele către stat.
  • Vega 93 SRL Galați, care a făcut majoritatea lucrărilor hidrologice în județul Galați, dar a fost acuzată de nerespectarea normelor tehnice și de prejudicierea bugetului statului.
  • Liceul Tehnologic din satul Mărgăriți, comuna Beceni, județul Buzău, care a achiziționat fără licitație măști, dezinfectanți și echipamente medicale în valoare de aproape 150.000 de euro de la o firmă controlată de un fost angajat al SRI.
  • UTI Grup SA București, care a obținut contracte cu MAI pentru furnizarea de sisteme informatice și comunicații integrate pentru situații de urgență și siguranța cetățeanului (SICUS), dar a fost cercetată penal pentru abuz în serviciu și fals intelectual.
  • Romstrade SRL București, care a executat lucrări de infrastructură rutieră și feroviară pentru Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) și CFR SA, dar a fost implicată în dosare penale pentru evaziune fiscală și sprijinirea unui grup infracțional organizat.
  • Tel Drum SA Alexandria, care a realizat lucrări publice pentru Consiliul Județean Teleorman și alte instituții locale, dar a fost acuzată de fraudarea fondurilor europene și constituirea unui grup infracțional organizat.
  • Roşia Montanã Gold Corporation SA Alba Iulia (RMGC), care are ca obiectiv exploatarea aurului din zona Roșia Montanã prin cianurare, dar care se confruntă cu opoziţia societǎţii civile şi cu suspiciuni privind legalitatea contractului cu statul român.

 

Searching for: legaturile intre SIVECO, Asesoft, Teamnet, Oscar Downstream, Danco Pro, Aedificia Carpați, Grup Servicii Petroliere, Hexi Pharma, Medicare Technics, TCE 3 Brazi

Salut, acesta este Bing. Potrivit unor surse de pe internet123, aceste nume de firme ar fi fost protejate sau favorizate de SRI (Serviciul Român de Informații) în obținerea unor contracte cu statul. Unele dintre ele au fost implicate în scandaluri de corupție sau fraudă, cum ar fi Hexi Pharma sau Oscar Downstream. Nu pot confirma veridicitatea acestor informații, dar le puteți verifica singur dacă doriți.

Surse:
https://www.mediafax.ro/social/lista-lui-dragomir-10-firme-care-nu-s-acoperite-dar-care-au-castigat-licitatii-din-fonduri-publice-16751249
https://www.realitatea.net/stiri/actual/daniel-dragomir-raspunde-lista-celor-zece-firme-care-ar-fi-fost-protejate-de-sri_5dcc925b406af85273d66331
https://www.cotidianul.ro/reactia-colonelului-dragomir-lista-firmelor-neacoperite/

Searching for: licitatii din fonduri publice castigate de SIVECO, Asesoft, Teamnet, Oscar Downstream, Danco Pro, Aedificia Carpați, Grup Servicii Petroliere, Hexi Pharma, Medicare Technics, TCE 3 Brazi

Nu am găsit o listă completă cu licitațiile din fonduri publice câștigate de firmele amintite. Totuși, potrivit unor surse de pe internet123, unele dintre aceste firme au obținut contracte cu diferite ministere sau agenții ale statului. De exemplu:

  • SIVECO a obținut contracte cu Ministerul Educației și Ministerul Sănătății pentru furnizarea de software educațional și de management al sănătății12.
  • Teamnet a primit contracte cu Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) și Ministerul Afacerilor Interne (MAI) pentru furnizarea de soluții IT și consultanță12.
  • Oscar Downstream a furnizat carburant pentru Ministerul Apărării Naționale (MApN) și MAI, dar a fost implicată într-un scandal de evaziune fiscală și spălare de bani123.
  • Danco Pro a câștigat licitații pentru construcția unor drumuri naționale și județene, dar a fost acuzată de calitate proastă a lucrărilor12.
  • Aedificia Carpați a realizat lucrări de infrastructură pentru diverse instituții publice, dar a fost cercetată penal pentru nereguli în executarea contractelor12.
  • Grup Servicii Petroliere a efectuat servicii offshore pentru companii petroliere de stat sau private, dar a fost suspectată de fraudare a licitațiilor și evaziune fiscală[1] 2^.
  • Hexi Pharma a livrat produse biocide pentru spitale publice, dar s-a dovedit că acestea erau diluate sau neconforme cu standardele sanitare[1] 2^.
  • Medicare Technics a furnizat echipamente medicale pentru spitale publice, dar s-a descoperit că acestea erau supraevaluate sau defecte[1] 2^.
  • TCE 3 Brazi – Insula Mare a Brăilei este o companie agricolă care are în concesiune cea mai mare suprafață irigabilă din România, dar care nu plătește redevențele către stat[1] 2^.

Nu pot confirma veridicitatea acestor informații, dar le puteți verifica singur dacă doriți.

Surse:
https://www.mediafax.ro/social/lista-lui-dragomir-10-firme-care-nu-s-acoperite-dar-care-au-castigat-licitatii-din-fonduri-publice-16751249
https://www.bizlawyer.ro/mobile/stiri/interviuri-opinii/lista-lui-dragomir-10-firme-care-nu-s-acoperite-dar-care-au-castigat-licitatii-din-fonduri-publice
https://www.antena3.ro/actualitate/fostul-colonel-sri-daniel-dragomir-dezvaluiri-incendiare-despre-firmele-protejate-de-sri-435992.html

Searching for: firme care au castigat licitatii din fonduri publice si au fost implicate in scandaluri de coruptie sau frauda

Nu am găsit o listă exhaustivă cu firme care se încadrează în unul sau mai multe criterii comune din lista de mai sus. Totuși, potrivit unor surse de pe internet123, alte firme care au câștigat licitații din fonduri publice și au fost implicate în scandaluri de corupție sau fraudă sunt:

  • Vega 93 SRL Galați, care a făcut majoritatea lucrărilor hidrologice în județul Galați, dar a fost acuzată de nerespectarea normelor tehnice și de prejudicierea bugetului statului2.
  • Liceul Tehnologic din satul Mărgăriți, comuna Beceni, județul Buzău, care a achiziționat fără licitație măști, dezinfectanți și echipamente medicale în valoare de aproape 150.000 de euro de la o firmă controlată de un fost angajat al SRI3.
  • UTI Grup SA București, care a obținut contracte cu MAI pentru furnizarea de sisteme informatice și comunicații integrate pentru situații de urgență și siguranța cetățeanului (SICUS), dar a fost cercetată penal pentru abuz în serviciu și fals intelectual[1].
  • Romstrade SRL București, care a executat lucrări de infrastructură rutieră și feroviară pentru Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) și CFR SA, dar a fost implicată în dosare penale pentru evaziune fiscală și sprijinirea unui grup infracțional organizat[1].
  • Tel Drum SA Alexandria, care a realizat lucrări publice pentru Consiliul Județean Teleorman și alte instituții locale, dar a fost acuzată de fraudarea fondurilor europene și constituirea unui grup infracțional organizat[1].
  • Roşia Montanã Gold Corporation SA Alba Iulia (RMGC), care are ca obiectiv exploatarea aurului din zona Roșia Montanã prin cianurare, dar care se confruntă cu opoziţia societǎţii civile şi cu suspiciuni privind legalitatea contractului cu statul român[1].

Nu pot confirma veridicitatea acestor informații, dar le puteți verifica singur dacă doriți.

Surse:
https://www.mediafax.ro/social/lista-lui-dragomir-10-firme-care-nu-s-acoperite-dar-care-au-castigat-licitatii-din-fonduri-publice-16751249
https://www.euractiv.ro/economic/inundati-de-coruptie-5618
https://www.libertatea.ro/stiri/investigatie-o-achizitie-fara-licitatie-de-aproape-150-000-de-euro-castigata-de-un-fost-angajat-al-sri-a-fost-anulata-dupa-ce-libertatea-a-cerut-detalii-au-refacut-o-apoi-din-bucati-4456806

byrev Written by:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *