De ce merită să vezi filmul Capernaum si nu Avengers Endgame

Nu zic ca nu ar fi bun Avengers Endgame, dar cand realitatea bate filmul, adevaratele capodopere nu au nevoie de efecte speciale si fictiune exagerata.

Actor Navdeep, Co Founder C Space Along With Rakesh Rudravanka - CEO - C Space
Actor Navdeep, Co Founder C Space Along With Rakesh Rudravanka – CEO – C Space

Din punctul meu de vedere povestea din Capernaum este de departe mai buna decat cea din Avengers Endgame si iata de ce :

  1. Pentru ca-i lipsesc efectele speciale iMax, realitatea din film bate orice fictiune, o sa va convingeti cand o sa vizionati filmul !
  2. Orice asemanare cu realitatea nu este o fictiune ci este purul adevar, este chiar viata de zi cu zi prezenta in tarile subdezvoltate, tarile din zonele de conflict si razboi, tarile praduite de caracatita corporatiilor avide dupa bani si putere si tarile ajunse pe mana hotilor, dictatorilor sau mafiei capitalist-economice!
  3. Zain, personajul principal, interpreteaza atat de bine rolul, incat de multe ori ai impresia ca totul este filmat cu camera ascunsa… replici, actiune, imagini, totul pare prea real, drama din film este exceptional de bine prezentata, fara menajamente si fara ocolisuri!
  4. Scenariul prezinta alternativ situatia premergatoare deznodamantului precum si scene din finalul dramatic, care-ti dau o oarecare intuitie privind actiunea, dar fara a lasa prea multe indicii. Primesti doar mici firimituri impredictibile, insuficiente sa-ti dezvaluie cursul evenimentelor, dar suficiente sa-ti trezeasca interesul: Ce va urma !? Ce va face !?
  5. Finalul este cu un usor happy-end cand zambetul invinge in sfarsit lacrimile, dar drama persista si-ti raman in minte 1001 de intrebari, printre care si cea mai relevanta: Cand va depasi umanitatea blestemul saraciei materiale si spirituale !?

Si cateva replici pe care o sa le intelegeti si mai bine atunci cand o sa vizionati filmul, poate va conving sa-l vedeti:

– Zain, esti in direct. Ce ai vrea sa ne spui?

– Vreau ca adultii sa asculte ce am de zis!

– Vreau ca adultii care nu pot creste copii sa nu-i aiba.

– Ce-mi voi aminti dupa ce voi scapa de inchisoare?

– Violente, insulte, batai?

– Lovituri cu lanturi, tevi sau curele?

– Cele mai dragute cuvinte care s-au spus au fost “iesi afara, fiu de catea!”, “Pleaca de aici, gunoi mic ce esti!”

– Viata este precum rahatul de caine. Mai bine pe pantofi decat pe picioare! Traiesc in iad aici. Ma usuc, ma sting de pe o zi pe alta…

Cum te simti?

–  Viata este o curva. Credeam ca voi fi o persoana buna, respectat si iubit… Dar Dumnezeu nu vrea asta! Mai degraba vrea ca sa fim presul pe care calca altii.

….

– Ce vrei de la parintii tai?

– Vreau sa nu mai aiba copii.

– Mai tare.

– Vreau sa nu mai aiba copii.

Si cu speranta pentru un viitor mai bun al umanitatii, va urez vizonare placuta!

Capernaum – Official US , Movie Trailer HD (2018) ~ Sony Pictures Classics

P.S. Pentru mai multe filme cu adevarat bune, va recomand sa va inspirati si de aici: 100-de-filme-pe-care-trebuie-sa-le-vezi, iar unul dintre ele, Slumdog Millionaire este foarte similar ca subiect al saraciei si dramei din Capernaum.

byrev Written by:

Be First to Comment

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *