BattleStar Galactica, Cel mai bun serial SF privind viitorul umanitatii

Fara doar si poate, BattleStar Galactica este cel mai “realistic” serial SciFi privind soarta si evolutia umanitatii, spre un ideal prezent pana si in basmele romanesti: “Tinerete fara batranete si viata fara de moarte”:

robotizarea societatii si transformarea omului biologic intr-o “masina inteligenta”, rezistenta la distrugere, imuna la boli si de ce nu , chiar nemuritoare!

Insa, una dintre concluziile pe care le tragem pe parcursul episoadelor din BSG (BattleStar Galactica) este ca omul, probabil nu va evolua niciodata mai presus de lumea materiala:

Daca omenirea se pricepe foarte bine la ceva, acel lucru este cu siguranta propria distrugere!

Battlestar-Galactica-SciFi-Tv-Show

Am zis “probabil nu va evolua” pentru ca filmul nu va lamuri niciodata unul dintre cele mai mari mistere aparute chiar din primele episoade (Pilot) – Dr. Gaius Baltar  … mister “accentuat” chiar si in ultimele clipe la finalul ultimului sezon: Daybreak, si cel de-al 2-lea mister: ‘Starbuck’  (Capt. Kara Thrace), care apare in ultimul episod (Crossroads) din sezonul 3, din nou accentuat tot la finalul ultimului sezon.

Aceste doua personaje lasa loc de interpretare privind realitatea din jurul lor: cine sau ce sunt ei !?

Sunt Oameni, sunt Cyloni sau sunt Ingeri !?

Rolul si prezenta lor in sirul evenimentelor este intotdeauna invaluit de intrebari, iar misterul care-i inconjoara o sa-l descoperiti singuri cand o sa vedeti serialul!

Vizionare placuta, Cylon lovers 🙂

byrev Written by:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *