Operatorii de telefonie mobila si Extraoptiunile la cartela de internet, inselatorie la nivel national

Recent am folosit o cartela de la Vodafone – Cartela cu Net pentru laptop și tabletă – cumparata in mod special numai pentru internet, am folosit-o intr-un modem la o pensiune din Caransebes unde nu exista servicii de internet prin cablu UTP sau Fibra Optica, singura posibilitate tehnica este numai prin GSM!

Toate bune si frumoase pana cand a “expirat” optiunea activata la prima folosire… am incarcat cu 5 Euro, si a 2-a zi m-am pomenit fara credit … am zis ca poate cineva din grupul de cazati a stat toata noaptea pe Netflix sau ceva p0rn 🙂 … cand de fapt era o “problema” de reactivare a extraoptiunii … fara de care creditul este “furat” (consumat) pe cativa Mb de trafic la preturi astronomice, demne de comunicatii intre Statia Spatiala Internationala (SSI) si Pamant !

Dupa cateva sesizari, returnari de credit, discutii cu cei de la Vodafone etc … am renuntat definitiv la cartela respectiva pentru ca era foarte clar:

Serviciile de internet pe cartela (SIM) preplatita, cu asa zisele extraoptiuni inventate sa expire, sunt special gandite pentru a insela clientii!

Aceasi strategie o are si Telekomul, nu este doar la Vodafone si probabil este si la alti operatori de retea, nu am verificat, dar sunt ferm convins ca toti au astfel de matrapazlâc-uri in contracte incat “te fura cu legea in mana” !

Iata mai jos ceva discutii pe aceasi tema pe Facebook, aici este vorba de Telekom:

Discutii-Telekom-Facebook-Cartela-SIM-internet-extraoptiuni

*** Aceste practici trebuie sa inceteze pentru ca sunt clar practici comerciale incorecte si inselatoare !

 

O practica comerciala este considerata inselatoare atunci cand un comerciant ascunde sau ofera intr-un mod neclar, neinteligibil, ambiguu ori în contratimp, o informatie esentiala sau nu indica intentia comerciala a practicii, in cazul in care aceasta nu rezulta deja din context, si cand, in oricare dintre cazuri, consumatorul mediu este determinat sau este susceptibil a fi determinat sa ia o decizie de tranzactionare pe care altfel nu ar fi luat-o. (Legea 363/2007)

byrev Written by:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *