10 lucruri despre CO2 pe care nu le stiati, Farsa Certificatelor Verzi si CO2

Stiati ca?

 1. Cu 5 milioane de ani in urma atmosfera terestra continea de 20 de ori mai mult dioxid de carbon (CO2) decat astazi.
 2. Eliberarea a 5% din CO2-ul dizolvat in apele oceanelor echivaleaza cu o cantitate de 4 ori mai mare decat cea emisa in ultimii 40 de ani de catre activitatea industriala.
 3. Apele oceanelor planetare contin de 50 de ori mai mult CO2 decat aerul din atmosfera terestra.
 4. Concentratia CO2 din atmosfera este de 0.039% (ca si volum), adica de 2600 de ori mai putin decat celelalte gaze (O, N, Ar etc).
 5. Cresterea procentuala la 1 m3 in ultimii 40 de ani este de numai 0.008 % (o molecula de CO2 la 12 mii de molecule de gaz pe m3)
 6. Oceanele absorb pana la 50% din CO2-ul eliberat de arderea combustibililor fosili.
 7. O crestere de 2-3 ori a concentratiei de CO2 din atmosfera determina ca plantele sa cresca cu 50% mai repede, folosind mai putini nutrienti din sol.
 8. Padurile seculare continua sa acumuleze CO2, contrar unor “cercetari” care sustineau contrariul, ce a “inlesnit” taierea padurilor batrane pe un studiu fals (obscur).
 9. Experimentele pentru evidentierea absorbtiei radiatiilor IR in CO2 sunt facute cu CO2 pur nu cu aer, deci sunt irelevante in studiul incalzirii atmosferei, unde CO2-ul este de 2600 de ori mai rarefiat  !!!
 10. Cresterea concentratiei de CO2 din atmosfera este cauzata de cresterea temperaturii oceanelor, si nu invers!

paduri taiate, taieri de lemnesi bonus:

 1. Taierea padurilor in mod abuziv este una dintre cauzele trecute “ocazional” si subtil in studiile incalzirii globale.
 2. Taxele de poluare sau Certificatele CO2 (de emisii de gaze cu efect de sera – EUA) nu au ca efect oprirea incalzirii Romaniei, este doar o motivatie de a pune cat mai multe biruri asupra oamenilor, nimic nu va schimba cliclul natural al soarelui.
 3. Oxigenul respirat de noi nu este cel produs obligatoriu de padurile noastre. O dovada clara a fost eruptia vulcanului din Islanda in 2010, cand intreaga europa a “respirat” praf si cenusa !!! Adica, daca am elimina toate masinile de pe strazi aerul va fi acelasi, concentratia de CO2 va creste, temperatura la fel, etc !

Despre CO2 si incalzirea globala s-au spus multe si inca se vor mai spune, insa exista prea multe date incat taxele de poluare pe emisia de CO2 a unei masini sa fie credibile si legale.  Din punctul de vedere logic, orice lege nefundamentata este o lege abuziva si contravine drepturilor noastre ! Si cum legea pentru poluarea cu CO2 a autoturismelor este bazata pe studii incomplete si subiective, facute de “experti” (controversati) si nu pe cercetari reale, este clar ca legea nu este a fost buna.

Despre certificatele verzi stim ca au fost introduse in incercarea statului roman de a sprijini investitorii in energie verde (fotovoltaice, eoliene,hidro), insa ele au ajus de fapt sa fie platite de catre consumatori in factura de curent, de catre popor nu de stat. In concluzie, companiile “baietiilor destepti” care primesc acest ajutor “de stat” (provenind din buzunarul nostu) se cunvine sa fie nationalizate pe procentul subventiei raportat la investitie, logica si bunul simt ne spune ca asa-i corect, adica poporul ar trebui sa devina actionar la aceste firme !

In 2012 cateva tari, printre care si Canada au iesit din protocolul de la Kyoto (pentru reducerea poluarii), iar altele precum China, India, Rusia, Indonezia si Japonia, fac parte din acest protocol, dar nu au semnat privind un anumit target. Statele unite de altfel nici nu au facut vreodata parte din acesta intelegere. Practic, cele mai mari state poluatoare ale lumii: China, India si SUA au refuzat astfel de “obligatie” pentru reducerea poluarii cu CO2, dovada destul de clara ca pana la urma totul este o cacialma, facuta pentru a prosti in principal populatia EUROPEI cu scopul manipularii: taxe, preturi mari la energie, afaceri mafiote cu vanzari si cumparari de CO2, etc.etc.

Daca vreti sa dati vina pe ceva pentru incalzirea globala, va las aici si alti poluatori industriali … si nu numai:

   • N2O, NO – N2O, gazul cu efect de seră de 300 de ori mai rău decât CO2 . Oxozi de Azot (iau nastere prin arderea carbunelui si produselor petroliere: carburanti, uleiuri, pacura, etc )
    https://theconversation.com/meet-n2o-the-greenhouse-gas-300-times-worse-than-co2-35204
   • CH4 – Gazul Metan – efectul de sera este de 84 de ori mai puternic decat in cazul CO2
    https://unece.org/challenge
   • HFC – Hidro Fluoro-Carburi – ca efect de sera este de 3830 de ori mai potent decat CO2; folosit in instalatii de climatizare
    https://courses.edx.org/c4x/DelftX/RI101x/asset/hfcs-a-growing-threat_greenpeace.pdf
    https://www.ccacoalition.org/en/slcps/hydrofluorocarbons-hfcs
   • PFCs – Perfluorocarburi – in special Teflonul
    https://www.edf.org/blog/2013/04/30/chemicals-called-pfcs-are-everywhere-and-thats-problem
   • SF6 – Hexafluorura de sulf – de 23900 de ori mai potent decat CO2 ca efect de sera
    https://en.wikipedia.org/wiki/Sulfur_hexafluoride
   •  NF3 – Trifluorura de Azot este de 17000 de ori mai daunatoare ptr atmosfera decat CO2-ul  – este un gaz folosit la productia de panouri fotovoltaice, monitoare si televizoare (lcd), telefoane mobile, industria de diamante artificiale, semicondutori,  etc.  Culmea este ca nici nu apare in acordurile internationale ptr reducerea emisiilor de substante daunatoare mediului !
    https://www.seeker.com/a-potent-greenhouse-gas-used-to-make-solar-panels-is-on-the-rise-2288834288.html
byrev Written by:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *