Daca ar fi sa fac un Top 10 al celor mai importante “gadgeturi” IT care au adus un mare beneficiu publicului larg (sau cel putin mie), Cartea Electronica ar fi cu siguranta in acest clasament. Daca aveam pe vremea copilariei mele astfel de “jucarii” probabil pana astazi as fi citit peste 1000 de carti si nu exagerez cand spun asta, avand in vedere ca de la nasterea mea, Pamantul a inconjurat de peste 40 de ori Soarele. La ora actuala citesc in medie o carte pe saptamana, as citi si mai mult dar in functie de cat-mi permite timpul reusesc sa citesc 1-3 ore zilnic, intotdeauna inainte de culcare si nu cred ca exista zi in care sa nu citesc ceva. Ca si genuri literare ma limitez in general la literatura SF (fictiune) sau aventura, nu-mi place sa citesc ceva care nu-mi trezeste imaginatia la modul serios, deci exclus siropele si drame ieftine. In copilarie am citit ce reuseam sa gasesc in biblioteci sau librarii, de Jules Verne, Karl May, Agatha Christie, Arthur Conan Doyle, etc.
In afara de literatura eram un mare pasionat de Paranormal – Ezotersim, fenomenul OZN – cred ca am citit tot ce se putea citi si gasi in urma cu 25 de ani prin biblioteci sau librarii: Pavel Corut, Ion Tugui, Erich Von Daniken, Tymothy Good, si altii … subiect despre care o sa revin in urmatorul articol !
Acum, de cand am aceasta magnifica “jucarie” Kindle (tableta ebook reader), am citit tot ce era mai bun in materie de literatura Stiintifico Fantastica si as trece intr-o scurta dar esentiala lista, pe cei mai importanti autori (preferati):
- H.G. Wells
- Isaac Asimov (fundatia, imperiul si robotii)
- Orson Scoot Card
- Arthur C. Clarke
- Philip K. Dick
- Wiliam Gibson
- Douglas Adams
- George Orwell
- Ray Bradbury
- A. E. van Vogt
Cu aceasta ocazie, am reluat toate volumele Karl May citite in liceu plus cele necitite, ptr ca la vremea respectiva cu greu puteai sa le gasesti pe toate, cele citite atunci au fost in general cumparate de la chioscurile de ziare, editiile verzi , Editura Palas !
Asadar, daca va place sa cititi si inca nu detineti un Kindle, va sugerez sa faceti rost de unul. O sa sustineti ca “nu se compara” cu o carte de hartie, asa am zis si eu la inceput, dar cu siguranta o sa va indragostiti foarte repede de tableta pentru simplu motiv ca are prea multe avantaje:
- poate inmagazina mii de carti,
- poate fi carata oriunde, este usoara, ocupa putin spatiu in bagaj/rucasc/geanta
- poate fi citita si pe intuneric (eu am modele Kindle Wifi Paper White),
- iar acumulatorul tine incarcat foarte mult, chiar si 2-3 saptamani (depinde cat citesti) !
Atat de mult mi-a placut acest Kindle incat, dupa cateva zile de cand am intrat in posesia lui, am mai cumparat inca unul, nu poti sa-l imparti cu cineva din familie ptr ca fiecare trebuie sa-l aiba pe al lui 🙂 !
P.S. Este cel mai bun cadou pe care ai putea sa-l faci unui copil caruia-i place sa citeasca, sau unui prieten amator de lectura !
Be First to Comment